Een Sonos-product downgraden van S2 naar S1

• Mobiel apparaat vereist

Sommige Sonos-producten moeten worden gedowngraded naar S1 voordat ze kunnen worden toegevoegd aan een S1-systeem. De Sonos S1 Controller-app laat je weten of het product dat je aan het installeren bent moet worden gedowngraded voordat je het kunt toevoegen aan je S1-systeem. Dit artikel leidt je door het downgradeproces van de software.

Als je niet zeker weet of je Sonos-product naar S1 kan worden gedowngraded, bekijk je ons artikel over compatibiliteit om te zien of het op de lijst staat van 'Werkt met alle Sonos-apps'.

Voordat je begint

• Reset het Sonos-product dat je wilt downgraden. Een Sonos-product kan niet worden gedowngraded zonder het te resetten.

• Download de Sonos S2-app voor iOS of Android. Als je de S2-app al hebt geïnstalleerd zorg er dan voor dat hij is bijgewerkt naar de laatste versie. De S2-app is nodig om door het downgradeproces te gaan.

Je maakt alleen gebruik van de S1 Controller-app om Sonos te bedienen

1. Zorg ervoor dat het Sonos-product dat je wilt downgraden is gereset. Een gereset Sonos-product heeft een knipperend groen statuslampje.
  2. Download en open de Sonos S2-app voor iOS of Android.
  3. Als je wordt gevraagd om te installeren of met een systeem te verbinden, druk je onderaan het scherm op Meer opties.
  4. Druk op Product downgraden naar S1.
  5. De app zal je product dat in de buurt is detecteren. Volg de instructies om de software van je product te downgraden naar S1.
  6. Als het downgradeproces is voltooid, sluit je de S2-app en open je de Sonos S1 Controller-app voor iOS of Android en voeg je vervolgens jouw product toe aan je S1-systeem.

Je maakt gebruik van zowel de S1-app als de S2-app om Sonos te bedienen

1. Zorg ervoor dat het Sonos-product dat je wilt downgraden is gereset. Een gereset Sonos-product heeft een knipperend groen statuslampje.
  2. Open de Sonos S2-app voor iOS of Android. Als je de melding krijgt om het Sonos-product dat je net hebt gereset toe te voegen, negeer je de pop-up.
  3. Ga naar het tabblad Instellingen en tik op Support.
  4. Druk op Product downgraden naar S1.
  5. De app zal je product dat in de buurt is detecteren. Volg de instructies om de software van je product te downgraden naar S1.
  6. Nadat het downgradeproces is voltooid, negeer je alle pop-ups die vragen om het gedowngradede product te installeren.
  7. Sluit de S2-app en open de Sonos S1 Controller-app voor iOS of Android en voeg vervolgens je product toe aan je S1-systeem.