De Google Assistent installeren met behulp van een Sonos-product met spraakherkenning

Dit artikel leidt je door het instellen van de Google Assistent op je Sonos-product met spraakherkenning. Je kunt de Google Assistent op Sonos ook installeren met gebruik van andere apparaten, zoals een Google Home. Hoe je dit doet, lees je in ons artikel over het instellen van een Google Assistent-apparaat om Sonos te bedienen.

De Google Assistent is beschikbaar op alle Sonos-producten met stembediening, met uitzondering van Era 100, Era 300 en Move 2.

Voor je begint

• Controleer of de Google Assistent beschikbaar is op Sonos in jouw regio.
  • Download de Google Assistent-app op je mobiele apparaat. We raden je aan om voordat je begint de app te openen en in te loggen op je Google-account.
  • Zorg ervoor dat je Sonos-product met spraakherkenning is geïnstalleerd en is toegevoegd aan je Sonos-systeem, en dat je systeem draait met de laatste softwareversie.

1

Aan de slag

Open de Sonos-app voor iOS of Android. Ga naar het tabblad Instellingen en tik op Services en stem > Een service toevoegen onder Stem. Selecteer Google Assistent en tik op Toevoegen aan Sonos.

2

Je kamers kiezen

Kies de kamers die je wilt installeren en tik dan op Google Assistent toevoegen. Nadat je je producten hebt geselecteerd, word je doorgezet naar de Google Assistent-app.

3

Inloggen op je Sonos-account

De Google Assistent-app geeft aan dat je moet inloggen op je Sonos-account.

4

Instellen van elk Sonos-product in de Google Assistent-app

De Google Assistent-app leidt je door het instellen van elk product dat je in stap twee hebt geselecteerd. Je wordt gevraagd om:

1. het Sonos-product toe te staan de Google Assistent met je account te gebruiken;
  2. de kamer te selecteren waarin het apparaat wordt gebruikt (woonkamer, keuken enz.);
  3. je adres te geven voor locatiegebaseerde services;
  4. te kiezen of het geluidssignaal van de Google Assistent aan of uit moet staan als je “Hey, Google” zegt; Het geluidssignaal staat standaard uit, maar je kunt deze optie aanpassen wanneer je maar wilt.
  5. muziekservices toe te voegen en je standaard muziekservice te kiezen.

Nadat alle geselecteerde producten door dit proces zijn geleid, keer je terug naar de Sonos-app.

5

Dezelfde muziekservices toevoegen aan Sonos

Zorg ervoor dat de muziekservices die je toevoegt aan de Google Assistent-app ook toegevoegd zijn aan je Sonos-systeem in de Sonos-app. Hoe je dit doet, lees je in ons artikel over muziekservices toevoegen aan Sonos.

6

De Google Assistent gebruiken met je Sonos-product

Je kunt de Google Assistent gebruiken met Sonos nadat hij is geïnstalleerd.

Ondersteunde muziekservices

Open de Assistent-app voor iOS of Android als je de beschikbare muziekservices wilt bekijken. Tik op je profielpictogram om je accountpagina te openen en tik vervolgens op Services > Muziek. Beschikbare services staan vermeld onder Meer muziekservices. De beschikbaarheid van muziekservices varieert per regio.

Je kunt de Google Assistent vragen muziek af te spelen vanaf iHeartRadio, TIDAL en TuneIn Radio als ze al zijn toegevoegd aan je Sonos-systeem. Ze kunnen alleen niet rechtstreeks worden toegevoegd aan de Google Assistent-app.

Het gebruik van Apple Music met de Google Assistent op Sonos wordt op dit moment nog niet ondersteund.