De bass, treble, balans en loudness aanpassen

Je kunt de bass, treble, balans en loudness van je Sonos-speakers in een paar eenvoudige stappen aanpassen met de Sonos-app.

Op iOS of Android

1. Open de Sonos-app.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen en druk op Systeem.
  3. Druk op de naam van de kamer die je wilt aanpassen.
  4. Druk op EQ en versleep de schuifbalk om aanpassingen te doen.

In de S2-app kun je ook de EQ-instellingen wijzigen in het scherm 'Je hoort' door eerst op de volumeschuifbalk te tikken en daarna op het EQ-pictogram.

Op Mac of pc

1. Open de Sonos-app.
  2. Ga naar instellingen of het menu Voorkeuren.
  3. Klik op een Mac op het Sonos-vervolgkeuzemenu links bovenaan het scherm en selecteer Voorkeuren.
  4. Klik op een pc op het vervolgkeuzemenu Beheren bovenaan het scherm en selecteer Instellingen.
  5. Klik op EQ-instellingen en selecteer een kamer uit het vervolgkeuzemenu om de toonregeling van de Sonos-speler aan te passen.

Instelling

Beschrijving

Bass

Past de lagere frequentiegeluiden aan, zoals de bass of een kickdrum.

Treble

Past de hogere frequentiegeluiden aan, zoals een gitaar of vocalen.

Balans

Past het volume aan op het linker- of rechterkanaal. Deze optie is alleen beschikbaar voor kamers met stereogeluid.

Loudness

Geeft tijdens het luisteren met laag volume bepaalde frequenties een boost, waaronder bass. Deze functie is ontworpen om normale veranderingen in de gevoeligheid van het oor te compenseren bij het luisteen naar geluid op laag volume.