Audio van de muziekbibliotheek stopt of slaat over

Dit artikel geeft veelgebruikte oplossingen voor geluidsonderbrekingen bij het afspelen van je muziekbibliotheek op Sonos. Deze oplossingen gelden voor muziek die is opgeslagen op je computer of NAS-apparaat (Network-Attached Storage).

Snelle oplossingen

De volgende stappen zullen de meeste geluidsonderbrekingen bij het afspelen van je muziekbibliotheek oplossen. Lossen ze het probleem niet op, zie dan het onderdeel met geavanceerde oplossingen hieronder.

Controleren of de bron waarop de muziekbibliotheek staat op netstroom is aangesloten

Controleer of de computer of NAS-drive waarop je muziekbibliotheek staat niet slaapt of uit staat. Overweeg de stroom- of slaapinstellingen van het apparaat aan te passen om onderbrekingen in de toekomst te voorkomen.

De router opnieuw opstarten

Haal de stroomkabel 30 seconden uit je router voordat je de kabel er weer insteekt om de router weer aan te zetten.

Je Bridge verwijderen

Heb je een Sonos Bridge, dan kunnen de prestaties verbeteren als je hem uit het systeem verwijdert. Volg de stappen in ons artikel over een Sonos Bridge verwijderen.

Geavanceerde oplossingen

Als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen of als het probleem zich na verloop van tijd weer voordoet, kan het zijn dat je thuisnetwerk aandacht nodig heeft. De volgende stappen zijn langetermijnoplossingen voor geluidsonderbrekingen bij het afspelen van je muziekbibliotheek.

Draadloze interferentie beperken

Als je muziek is opgeslagen op een apparaat dat verbinding maakt met het wifinetwerk van je router, zet het apparaat dan dichter bij de router om het draadloze signaal te versterken.

Draadloze interferentie kan ook een impact hebben op de Sonos-producten zelf. Lees ons artikel over draadloze interferentie beperken voor meer informatie over het wijzigen van draadloze kanalen en plaats Sonos bijvoorbeeld verder weg van bepaalde elektronische apparaten om interferentie te vermijden.

Je Sonos-producten ergens anders neerzetten

Geluid kan stoppen of overslaan als een Sonos-product een zwakke draadloze verbinding heeft met je router of het dichtstbijzijnde bekabelde Sonos-product.

Is je systeem draadloos geïnstalleerd, plaats Sonos-producten die problemen ondervinden dan dichter bij de router. Is je systeem bekabeld geïnstalleerd, plaats ze dan dichter bij het dichtstbijzijnde Sonos-product dat met een kabel is aangesloten op de router.

Niet-ondersteunde netwerkapparaten verwijderen

Raadpleeg onze artikelen over systeemvereisten en niet-compatibele hardware om te zien of je niet-ondersteunde of niet-compatibele netwerkapparaten hebt zoals wifi-extenders, mobiele hotspots of LTE-routers. Zo ja, dan kun je ze uitschakelen om ze te verwijderen uit het netwerk en ze vervangen door een ondersteund apparaat. Of je kunt de stappen volgen voor je specifieke apparaat als er een oplossing beschikbaar is in ons artikel over niet-compatibele hardware.

De ethernetkabel vervangen

Is je Sonos-systeem bekabeld geïnstalleerd, vervang dan de ethernetkabel die je bekabelde product verbindt met je router.