Siri gebruiken om Sonos-speakers te bedienen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je AirPlay-compatibele Sonos-producten toevoegt aan de Apple Home-app, zodat je Siri kunt gebruiken op je iOS-apparaat om Apple Music af te spelen en bedienen op Sonos. Let op: Dit zorgt er niet voor dat Siri wordt toegevoegd aan een Sonos-product met spraakherkenning of dat je ze rechtstreeks vanuit de Apple Home-app kunt bedienen.

Sonos toevoegen aan de Apple Home-app

1. Open de Apple Home-app op je iOS-apparaat.
  2. Tik op de + in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Accessoire toevoegen.
  4. Tik op Ik heb geen code of Kan niet scannen.
  5. Tik op het product dat je wilt toevoegen.
  6. Kies dezelfde kamernaam als in de Sonos-app wordt gebruikt.

Voorbeelden van opdrachten

Hé Siri, speel hiphop in de keuken.
Hé Siri, zet het volume harder in de woonkamer.
Hé Siri, speel Apple Music 1 radio in de slaapkamer.
Hé Siri, speel jazz in de woonkamer en keuken

Belangrijke opmerking over kamernamen

Als je je Sonos-speaker een andere naam geeft in de Sonos-app, moet je dat ook doen in de Apple Home-app. Zie ons artikel Sonos-speakernamen veranderen vanzelf voor meer informatie