Suoratoista AirPlay-ääntä Sonosiin

Suoratoista suosikkimusiikkia, elokuvia, podcasteja ja muuta ääntä iPhonella, iPadilla tai Macilla AirPlayn avulla suoraan Sonos-tuotteisiin.

Sonos tukee AirPlay 2 -äänen suoratoistoa kaikista laitteista, joista on luettelo Applen Airplay-järjestelmävaatimuksissa. Voit myös käyttää AirPlay 1:tä suoratoistaaksesi järjestelmä-ääntä macOSista Sonosiin, mutta toistossa saattaa olla viivettä tai keskeytyksiä.

Aloita AirPlay-suoratoisto iPhonella tai iPadilla

Voit suoratoistaa iOS-laitteesi ääntä tuetuilla Sonos-tuotteilla ohjauskeskuksen avulla. Noudata seuraavia ohjeita aloittaaksesi iOS-äänen lähettämisen Sonosiin AirPlayn avulla.

1. Avaa iPhonen tai iPadin ohjauskeskus pyyhkäisemällä alas näytön oikeasta yläkulmasta. Jos käytössäsi on iPhone 8 tai vanhempi laite, voit avata ohjauskeskuksen pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alareunasta.
  2. Etsi äänikortti oikeasta yläkulmasta ja napauta sitten AirPlay-kuvaketta.
  3. Napauta yhtä tai useampaa Sonos-tuotetta suoratoistaaksesi samaa ääntä niissä kaikissa AirPlayn avulla.

Voit myös toistaa AirPlay-ääntä suoraan joistakin iOS-sovelluksista, kuten Apple Musicista. Avaa vain sovellus, napauta AirPlay-kuvaketta ja valitse tuote.

Aloita AirPlay-suoratoisto Macilla

Voit suoratoistaa Mac-laitteesi ääntä tuetuilla Sonos-tuotteilla seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Avaa Mac-laitteesi Järjestelmäasetukset ja napsauta kohtaa Ääni.
  2. Valitse Sonos-tuote Lähtö-välilehdeltä aloittaaksesi AirPlay-suoratoiston.

Jos olet ottanut sen käyttöön, voit myös valita Sonos-tuotteen napsauttamalla Äänenvoimakkuus-välilehteä näytön oikeasta yläkulmasta.

Aloita AirPlay-suoratoisto iPhonella tai iPadilla

Voit suoratoistaa iOS-laitteesi ääntä tuetuilla Sonos-tuotteilla ohjauskeskuksen avulla. Noudata seuraavia ohjeita aloittaaksesi iOS-äänen lähettämisen Sonosiin AirPlayn avulla.

1. Avaa iPhonen tai iPadin ohjauskeskus pyyhkäisemällä alas näytön oikeasta yläkulmasta. Jos käytössäsi on iPhone 8 tai vanhempi laite, voit avata ohjauskeskuksen pyyhkäisemällä ylöspäin näytön alareunasta.
  2. Etsi äänikortti oikeasta yläkulmasta ja napauta sitten AirPlay-kuvaketta.
  3. Napauta yhtä tai useampaa Sonos-tuotetta suoratoistaaksesi samaa ääntä niissä kaikissa AirPlayn avulla.

Voit myös toistaa AirPlay-ääntä suoraan joistakin iOS-sovelluksista, kuten Apple Musicista. Avaa vain sovellus, napauta AirPlay-kuvaketta ja valitse tuote.

Aloita AirPlay-suoratoisto Macilla

Voit suoratoistaa Mac-laitteesi ääntä tuetuilla Sonos-tuotteilla seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Avaa Mac-laitteesi Järjestelmäasetukset ja napsauta kohtaa Ääni.
  2. Valitse Sonos-tuote Lähtö-välilehdeltä aloittaaksesi AirPlay-suoratoiston.

Jos olet ottanut sen käyttöön, voit myös valita Sonos-tuotteen napsauttamalla Äänenvoimakkuus-välilehteä näytön oikeasta yläkulmasta.

Sonosin yhteensopivuus AirPlayn kanssa

Seuraavat Sonos-tuotteet ovat yhteensopivia AirPlayn kanssa:

• Amp
  • Arc
  • Arc SL
  • Beam (Gen 1)
  • Beam (Gen 2)
  • Era 100
  • Era 300
  • Five
  • Move
  • Move 2
  • One (Gen 1)
  • One (Gen 2)
  • One SL
  • Play:5 (Gen 2)
  • Playbase
  • Port
  • Ray
  • Roam
  • Roam SL
  • SYMFONISK Kirjahylly (Gen 1)
  • SYMFONISK Kirjahylly (Gen 2)
  • SYMFONISK Lattiavalaisin
  • SYMFONISK Pöytälamppu (Gen 1)
  • SYMFONISK Pöytälamppu (Gen 2)
  • SYMFONISK Valokuvakehys

Lisätiedot

• Kun AirPlay-yhteensopiva Sonos-tuote toistaa AirPlay-ääntä, voit ryhmittää sen minkä tahansa muun järjestelmässä olevan Sonos-tuotteen kanssa useassa huoneessa tapahtuvaa toistoa varten.

• Jos AirPlay-valikossa ei näy yhtä tai useampaa AirPlay-yhteensopivaa Sonos-tuotetta, varmista, että ne on kytketty päälle ja yhdistetty Sonos-järjestelmään.

• Sinulta saatetaan kysyä salasanaa suoratoistaaksesi AirPlay-sisältöä Sonosiin, jos sinulla on Apple TV tai AirPlay-yhteensopiva TV, joka vaatii salasanaa AirPlayta varten toimiaksesi verkossasi. Siirry Apple TV:n tai AirPlay-yhteensopivan TV:n AirPlay-asetuksiin ja tarkista, että ”Vaadi salasana” ei ole rastitettuna.

• AirPlay ei ole käytettävissä Sonos-kaiuttimilla, jotka on asennettu surround-kaiuttimiksi.

• Sonos-kaiuttimia ei voi käyttää AirPlay-äänen toistamiseen, kun lähdelaite on puhelutilassa.