Krav til TV for at kunne virke sammen med Sonos-hjemmebiografhøjttalere.

Selvom de fleste TV'er er kompatible med Sonos-hjemmebiografhøjttalere, kan der være nogle, der kræver yderligere konfiguration, eller nogle, der ikke virker sammen med Sonos. Denne artikel beskriver nogle grundlæggende krav, når du bruger Sonos-højttalere sammen med dit TV.

Hvis du ikke kan se portene til nogle af de nedenstående menuvalg, skal du søge hjælp hos din TV-producents support eller din eksterne enheds manual.

Krav til TV

Ray, Playbar og Playbase kræver et TV med digital optisk lydudgang.

For at du kan bruge CEC, Amazon Alexa eller Google Assistent til at styre dit TV, skal det have en HDMI ARC-port, hvis du har en Arc, Arc SL, Beam og Amp. Hvis dit TV ikke har en HDMI ARC-port, kan du slutte Arc, Beam eller Amp til en digital optisk lydudgang ved at bruge en optisk lydadapter (kun inkluderet med Arc og Beam). Du vil ikke kunne benytte stemmestyring eller CEC til dit TV, når du bruger den optiske tilslutning. Hvis du er stødt på problemer relateret til HDMI ARC under opsætning, kan du læse vores artikel om fejlfinding af HDMI ARC-fejl.

Krav til Dolby Atmos

Sonos Arc, Arc SL og Beam (Gen 2) understøtter afspilning af Dolby Atmos-lyd via Dolby Digital Plus eller Dolby TrueHD. De skal være forbundet til HDMI ARC eller HDMI eARC for at kunne afspille Dolby Atmos-indhold. Du kan få mere at vide om at afspille Atmos-lyd på Sonos i vores artikel om Dolby Atmos.

Krav til surroundsound

Sonos hjemmebiografhøjttalere understøtter Dolby Digital 5.0- og 5.1-surroundsound. Hjemmebiografhøjttalere, der kører Sonos S2, understøtter også afkodning af DTS Digital Surround. Sørg for, at dit TV og alle eksterne kildeenheder såsom spillekonsoller og kabelbokse er konfigureret til et understøttet lydformat for surroundsound.

Blu-ray-diske bruger normalt lydformatet DTS Digital Surround, som ikke understøttes af Sonos S1-systemer. Nogle Blu-ray-afspillere og spillekonsoller kan omkode DTS Digital Surround til et format, som Sonos S1 understøtter, såsom Dolby Digital 5.1. Se efter specifikke instruktioner og indstillinger i din spillekonsols eller Blu-ray-afspillers produktmanual.

Vi anbefaler at opdatere til Sonos S2, hvis du vil afspille indhold med DTS Digital Surround-lyd.