Tv-vereisten voor Sonos home cinema-speakers

De meeste tv's zijn compatibel met Sonos home cinema-speakers. Maar het kan zijn dat sommige extra geconfigureerd moeten worden of niet werken met Sonos. Dit artikel beschrijft een aantal basisvereisten voor het gebruiken van Sonos-speakers voor je tv.

Als je een deel van de hieronder vermelde poorten of menu-opties niet ziet, raadpleeg dan de handleiding van je tv of externe bronapparaat of neem contact op met de klantenservice van de fabrikant.

Tv-vereisten

Voor Ray, Playbar en Playbase is een tv nodig met een digitale optische audio-uitgang.

Voor Arc, Arc SL, Beam en Amp is een tv nodig met een HDMI ARC-poort om je tv te kunnen bedienen met CEC of de Google Assistent. Heeft je tv geen HDMI ARC-poort, dan kun je Arc, Beam of Amp aansluiten op een digitale optische audio-uitgang met de optische audio-adapter (alleen meegeleverd met Arc en Beam). Je kunt je tv niet met CEC of je stem bedienen als de optische verbinding wordt gebruikt. Zie ons artikel over HDMI ARC-fouten oplossen bij problemen met HDMI ARC tijdens het installeren.

Dolby Atmos-vereisten

Sonos Arc, Arc SL en Beam (Gen 2) ondersteunen het afspelen van Dolby Atmos-audio via Dolby Digital Plus of Dolby TrueHD. Ze moeten aangesloten zijn op HDMI ARC of HDMI eARC om Dolby Atmos-content af te kunnen spelen. Meer informatie over het afspelen van Atmos-audio op Sonos vind je in ons artikel over Dolby Atmos.

Vereisten voor surround sound

Home cinema-speakers van Sonos ondersteunen Dolby Digital 5.0 en 5.1 surround sound. Home cinema-speakers waarop Sonos S2 draait ondersteunen ook het decoderen van DTS Digital Surround. Zorg dat je tv en externe bronapparaten zoals een gameconsole of digitale ontvanger zijn ingesteld op een ondersteunde surroundsound-geluidsopmaak.

Blu-rays maken meestal gebruik van de DTS Digital Surround-geluidsopmaak, die niet wordt ondersteund door Sonos S1-systemen. Sommige blu-rayspelers en gameconsoles kunnen DTS Digital Surround omzetten naar een opmaak die wel wordt ondersteund door Sonos S1, zoals Dolby Digital 5.1. Raadpleeg de producthandleiding van je gameconsole of blu-rayspeler voor specifieke aanwijzingen en instellingen.

We raden aan te updaten naar Sonos S2 als je content met DTS Digital Surround-audio wilt afspelen.