TV-krav til Sonos-hjemmekinohøyttalere

Selv om de fleste TV-er kan brukes med Sonos-høyttalere for hjemmekino, kan noen trenge ekstra konfigurering eller fungerer kanskje ikke med Sonos. Denne artikkelen beskriver noen grunnleggende krav når du bruker Sonos-høyttalere med TV-en.

Hvis du ikke ser noen av portene eller menyalternativene som nevnes nedenfor, se i håndboken for TV-en eller den eksterne kilden, eller produsentens brukerstøtte.

Krav til TV-en

Ray, Playbar og Playbase krever en TV med en digital optisk lydutgang.

Arc, Arc SL, Beam og Amp krever en TV med en HDMI ARC-port for å kunne bruke CEC, Amazon Alexa eller Google Assistent for å styre TV-en. Hvis TV-en ikke har en HDMI ARC-port, kan du koble Arc, Beam eller Amp til en digital optisk lydutgang med en optisk lydadapter (følger bare med Arc og Beam). Du kan ikke styre TV-en med CEC eller stemmen når du bruker den optiske tilkoblingen. Hvis du har problemer med HDMI ARC under konfigurering, se artikkelen vår om feilsøking av HDMI ARC-feil.

Krav for Dolby Atmos

Sonos Arc, Arc SL og Beam (Gen 2) har støtte for avspilling av Dolby Atmos-lyd via Dolby Digital Plus eller Dolby TrueHD. De må kobles til HDMI ARC eller HDMI eARC for å spille av eventuelt Dolby Atmos-innhold. Du finner mer informasjon om avspilling av Atmos-lyd på Sonos i artikkelen vår om Dolby Atmos.

Krav for surroundlyd

Sonos-hjemmekinohøyttalere støtter Dolby Digital 5.0- og 5.1-surroundlyd. Hjemmekinohøyttalere som kjører Sonos S2 støtter også dekoding av DTS Digital Surround. Kontroller at TV-en og eventuelle eksterne kildeenheter som en spillkonsoll eller kabelboks, er stilt inn for å støtte et surroundlydformat.

Blu-ray-plater bruker ofte DTS Digital Surround-lydformatet som ikke støttes av Sonos S1-systemer. Noen Blu-ray-spillere og spillkonsoller har muligheten til å kode DTS Digital Surround om til et format som Sonos S1 støtter, som Dolby Digital 5.1. Se brukerhåndboken til spillkonsollen eller Blu-ray-spilleren for spesifikke instruksjoner og innstillinger.

Vi anbefaler å oppdatere til Sonos S2 hvis du vil spille av innhold med DTS Digital Surround-lyd.