Inaktivera tv-högtalarna

Den här artikeln innehåller allmänna anvisningar om hur du inaktiverar tv-högtalarna. För att optimera ljudupplevelsen när du använder en hemmabiohögtalare från Sonos rekommenderar vi att du inaktiverar de inbyggda tv-högtalarna.

1. Öppna inställningsmenyn på tv:n.
  2. Öppna menyn för Ljud eller Audio och titta efter en inställning som styr tv-högtalarna.
  3. Välj Av eller Använd externt ljudsystem för att inaktivera de inbyggda tv-högtalarna.
    • Om det här alternativet inte är tillgängligt kan du ändra tv:ns ljudoutput till Extern högtalare eller Ljudsystem.

Kontakta tv:ns tillverkare eller se tv:ns bruksanvisning för anvisningar om du inte lyckas hitta de här inställningarna.

Vissa tv-modeller har ingen inställning som kan inaktivera de inbyggda högtalarna. Om detta gäller din tv kan du sänka högtalarvolymen till noll utan att använda Ljud av-knappen. Använd bara Sonos-appen eller volymknapparna på hemmabiohögtalaren för att justera volymen. Du kan även programmera en annan fjärrkontroll som inte är kopplad till tv:n.