Feilen «Kunne ikke finne datamaskinen» når du bruker et musikkbibliotek

Denne feilen kan oppstå når Sonos ikke er i stand til å finne datamaskinen eller enheten der musikkbiblioteket ditt ligger. Disse trinnene gjelder også for feilen «Kan ikke koble til» der feilen inkluderer navnet på datamaskinen eller enheten Sonos prøver å koble seg til. Nedenfor er noen vanlige trinn du kan prøve for å løse denne feilen.

Kontroller at datamaskinen, Mac-en eller NAS-stasjonen er slått på

Hvis datamaskinen eller NAS-stasjonen er slått av eller er i dvale, får ikke Sonos tilgang til filene i musikkbiblioteket ditt. Hvis musikken din avbrytes fordi datamaskinen går i dvale, kan du endre dvaleinnstillingene for å forhindre det. På en PC med Windows finner du disse innstillingene under Innstillinger > System > Strøm og batteri. På MacOS finner du disse innstillingene under Systeminnstillinger > Batteri eller Strømsparing.

Konfigurering av brannmur

Hvis datamaskinen din kjører sikkerhetsprogramvare med en brannmur, blokkerer den kanskje muligheten for å dele musikkfiler med Sonos. Se artikkelen vår om konfigurering av brannmuren din for å finne ut mer.

Konfigurere fildelingsinnstillinger på Mac

Hvis du bruker macOS, prøv å deaktivere Fildeling ved å gå til Systeminnstillinger > Generelt > Deling. Deaktiver Fildeling, og prøv å legge til musikkbiblioteket på nytt.

Kontroller datamaskinens trådløse forbindelse

Hvis musikkbiblioteket ditt ligger på PC-en eller Mac-en din og den trådløse forbindelsen er svak, kan du oppleve avbrudd i lyden eller se feilmeldinger når du prøver å legge til eller spille av musikk.

Kontroller at datamaskinen har en sterk trådløs forbindelse eller er kablet til hjemmenettverket med en Ethernet-kabel. Hvis datamaskinen er kablet, deaktiver den trådløse forbindelsen.