Felkod 900 vid tillägg av musikbibliotek

Sonos-appen kan visa Felkod 900 om Sonos-systemet har problem med att lägga till ett nytt musikbibliotek att dela med systemet.

Felkod 900 i Windows

Den här felkoden betyder att det finns ett fel med Windows Server-tjänsten. När den här felkoden visas betyder det att Sonos försöker skapa musikdelningen, men servern har inte tillräckligt mycket fritt lagringsutrymme för att kunna utföra begäran. För att åtgärda felet måste Windows-registret ändras genom att stackstorleken för servertjänsten utökas.

Ändringar i Windows-registret måste göras med stor försiktighet eftersom datorn kan skadas om de görs på fel sätt. Om du inte har erfarenhet av att ändra i Windows-registret kan du kontakta oss för att få hjälp.

Följ anvisningarna nedan om du känner dig trygg med att ändra i Windows-registret för att åtgärda problemet.

1. Öppna Start-menyn och klicka på Kör.
    1. I nyare versioner av Windows kan det hända att det inte finns någon Kör-knapp. Du kan istället öppna Start-menyn, skriva
      run
      och trycka på Enter.
  2. Skriv
    regedit
    och klicka sedan på OK.
  3. Navigera till följande mapp:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters
  4. Titta efter en post med namnet IRPStackSize. Om posten redan finns, gå vidare till steg 5.
    Om det inte finns någon post med namnet IRPStackSize, utför följande steg:
    1. Klicka på Redigera och välj Nytt. Klicka sedan på DWORD Value.
    2. Under Value Name, skriv in
      IRPStackSize
      och klicka sedan på OK. Observera att du måste skriva
      IRPStackSize
      precis som det visas här, eftersom det är skiftlägeskänsligt.
  5. Klicka på IRPStackSize, välj Redigera och klicka sedan på Ändra.
  6. Skriv in ett större värde i rutan för Data Value och klicka sedan på OK. Om inget värde har angetts, kontrollera att Base är inställt på Decimal och ställ sedan in Data Value på 24.
  7. Starta om datorn och försök sedan lägga till musikbiblioteket i Sonos igen.

Felkod 900 i macOS

Om du använder en Mac-dator och får Felkod 900 när du försöker lägga till eller använda fildelning, följ anvisningarna i vår artikel om felmeddelandet ”Datorn hittades inte”.