Sonos betaprogram

Sonos betaprogram ger dig möjlighet att prova ny programvara, ny hårdvara och nya musiktjänster innan de blir allmänt tillgängliga. De hjälper oss dessutom att förbättra Sonosupplevelsen genom att låta oss ta del av dina synpunkter och få veta vad som fungerar och inte.

Ansök om att bli betatestare

Du kan ansöka om att bli betatestare för Sonos i Sonosappen eller på Sonos webbplats. Vi har inte alltid aktiva program igång och alla testare kommer inte att ingå i varje program, så det kan hända att det tar ett tag innan vi hör av oss.

Med Sonosappen för iOS eller Android:

1. Öppna fliken  Inställningar och tryck på Support (Hjälp och tips om du använder Sonos S1 Controller) > Betaprogram.
  2. Logga in på ditt Sonoskonto.
  3. Läs igenom informationen, ange din e-postadress och tryck på Jag godkänner.

På Sonos webbplats:

1. Öppna www.sonos.com, klicka på menyn högst upp till vänster och välj Logga in.
  2. Logga in på ditt Sonoskonto.
  3. Klicka på Beta.
  4. Läs igenom informationen, ange din e-postadress och klicka på Jag godkänner.

Uppdatera ditt Sonossystem

Om du blir utvald att delta i ett betaprogram från Sonos blir du ombedd att uppdatera ditt Sonossystem när nya programversioner blir tillgängliga för testning. När en programuppdatering blir tillgänglig visas ett meddelande i Sonosappen på alla dina mobila enheter och på din Mac-dator och/eller PC. Välj Uppdatera för att starta uppdateringen. För att söka efter uppdateringar manuellt, se vår artikel om att uppdatera dina Sonoshögtalare.

Skicka feedback på betaprogram

Om du vill lämna feedback eller stöter på problem under testningen kan du kontakta oss via vårt Betaforum.

Du kan även lämna feedback i Sonosappen genom att ta en skärmbild. När du har tagit skärmbilden kommer ett fönster att öppnas och fråga om du vill skicka feedback till Sonos. Tryck på Ja för att bli omdirigerad till vårt Betaforum där du kan logga in och lämna dina synpunkter.

Lämna Betaforumet

Lämna ett betatest

1. Logga in på ditt Betaforum-konto.
  2. Välj det betatest du vill lämna på forumets startsida.
  3. Klicka på alternativet Contact Us (Kontakta oss) under avsnittet Feedback på övre delen av sidan.
  4. Under ”What can we help you with?” (Hur kan vi hjälpa dig?) väljer du Opt out of this beta program (Lämna detta betaprogram). Fyll i enkäten och klicka på Submit (Skicka).

Du kommer att få ett meddelande som bekräftar att du har begärt att lämna testet. Du kommer sedan att tas bort från betatestet inom två arbetsdagar och får ytterligare ett bekräftelsemeddelande när detta har gjorts.

När du har tagits bort från betatestet måste du återställa Sonosappen och -systemet till den senaste offentligt tillgängliga versionen.

1. Avinstallera betaversionen av Sonosappen från din mobila enhet.
  2. Öppna app-butiken för din enhet och ladda ner Sonosappen. Du behöver göra detta på alla enheter som du har använt för att testa Sonos.
  3. Uppdatera ditt Sonossystem.

Lämna Betaforumet

Utför följande steg om du vill bli borttagen från Betaforumet och alla betatester du deltar i för gott. Din kontoinformation kommer sedan att tas bort i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

1. Logga in på ditt Betaforum-konto.
  2. Klicka på din profilikon högst upp till höger och välj Leave Beta Community (Lämna Betaforumet).
  3. Fyll i enkäten och klicka på Submit (Skicka).

Du kommer att få ett meddelande som bekräftar att du har begärt att lämna forumet. Du kommer sedan att tas bort från forumet och eventuella aktiva betatester inom två arbetsdagar och får ytterligare ett bekräftelsemeddelande när detta har gjorts.

Om du deltog i några aktiva betatester måste du återställa både Sonosappen och -systemet till den senaste offentligt tillgängliga versionen.

1. Avinstallera betaversionen av Sonosappen från din mobila enhet.
  2. Öppna app-butiken för din enhet och ladda ner Sonosappen. Du behöver göra detta på alla enheter som du har använt för att testa Sonos.
  3. Uppdatera ditt Sonossystem.