Audio van de muziekservice stopt of slaat over

Dit artikel geeft veelgebruikte oplossingen voor geluidsonderbrekingen bij het afspelen vanaf een muziekdienst op Sonos. Luister je naar een andere bron, bekijk dan onze andere artikelen over het oplossen van audioproblemen.

Snelle oplossingen

De volgende stappen zullen de meeste geluidsonderbrekingen bij het afspelen vanaf een muziekdienst oplossen. Lossen ze het probleem niet op, zie dan het onderdeel met geavanceerde oplossingen hieronder.

Streaminglimieten van account controleren

Bij sommige muziekdienst-accounts kun je maar één stream tegelijk afspelen. Als je alleen geluidsonderbrekingen hoort op één muziekdienst met Sonos, controleer dan of je muziekdienst-account niet wordt gebruikt op een ander apparaat, zoals een smartphone of computer.

Internetsnelheid controleren

Bij het streamen vanaf muziekdiensten wordt de muziek via je internetverbinding gedownload. Voor het streamen van muziek naar Sonos raden we een downloadsnelheid aan van ten minste 5 Mbps. Voer een snelheidstest uit vanaf een apparaat dat verbonden is met je wifi om de internetsnelheid te controleren. Voldoet de internetsnelheid niet aan deze vereisten, neem dan contact op met je internet service provider voor meer hulp.

De router opnieuw opstarten

Haal de stroomkabel 30 seconden uit je router voordat je de kabel er weer insteekt om de router weer aan te zetten.

Je Bridge verwijderen

Heb je een Sonos Bridge, dan kunnen de prestaties verbeteren als je hem uit het systeem verwijdert. Volg de stappen in ons artikel over een Sonos Bridge verwijderen.

Geavanceerde oplossingen

Als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen of als het probleem zich na verloop van tijd weer voordoet, kan het zijn dat je thuisnetwerk aandacht nodig heeft. De volgende stappen zijn langetermijnoplossingen voor geluidsonderbrekingen bij het afspelen vanaf een muziekdienst.

Draadloze interferentie beperken

Draadloze interferentie kan bijdragen aan problemen als het stoppen en overslaan van audio op Sonos.

Lees ons artikel over draadloze interferentie beperken voor meer informatie over het wijzigen van draadloze kanalen, en plaats Sonos bijvoorbeeld verder weg van bepaalde elektronische apparaten om interferentie te vermijden.

Je Sonos-producten ergens anders neerzetten

Geluid kan stoppen of overslaan als een Sonos-product een zwakke draadloze verbinding heeft met je router of het dichtstbijzijnde bekabelde Sonos-product.

Is je systeem draadloos geïnstalleerd, plaats Sonos-producten die problemen ondervinden dan dichter bij de router. Is je systeem bekabeld geïnstalleerd, plaats ze dan dichter bij het dichtstbijzijnde Sonos-product dat met een kabel is aangesloten op de router.

Niet-ondersteunde netwerkapparaten verwijderen

Raadpleeg onze artikelen over systeemvereisten en niet-compatibele hardware om te zien of je niet-ondersteunde of niet-compatibele netwerkapparaten hebt zoals wifi-extenders, mobiele hotspots of LTE-routers. Zo ja, dan kun je ze uitschakelen om ze te verwijderen uit het netwerk en ze vervangen door een ondersteund apparaat. Of je kunt de stappen volgen voor je specifieke apparaat als er een oplossing beschikbaar is in ons artikel over niet-compatibele hardware.

De ethernetkabel vervangen

Is je Sonos-systeem bekabeld geïnstalleerd, vervang dan de ethernetkabel die je bekabelde product verbindt met je router.