Välj en plats för dina Sonos-högtalare

Den här artikeln innehåller allmänna råd om hur du bör placera din allt-i-ett högtalare från Sonos för att den ska ge bästa möjliga ljud och Wi-Fi-anslutning. Du hittar mer specifika tips om placering i produktguiden för varje högtalare. Det finns även användbar information i vår artikel om att montera Sonos-produkter på väggen.

Riktlinjer för ljudet

• Om din allt-i-ett-högtalare står bredvid en vägg eller hylla, kontrollera att det finns tillräckligt mycket fritt utrymme bakom högtalaren och att den inte har placerats alldeles vid väggen. Det måste finnas minst 3 cm fritt utrymme bakom mindre högtalare (One, One SL) och 5 cm bakom större högtalare (Five, Play:5).
  • Oavsett var du har placerat dina högtalare kan du använda Trueplay-justering för att anpassa högtalaren till rummets akustiska förhållanden.

Riktlinjer för trådlös anslutning

• Vissa ytmaterial kan påverka Wi-Fi-signalens kvalitet. Undvik att placera Sonos-produkter på ytor av metall, betong, tegel eller marmor.
  • Placera inte Sonos-produkter ovanpå, eller alldeles intill, andra trådlösa enheter, som en Wi-Fi-router, trådlös telefon eller elektronisk babyvakt.

Du hittar mer information i vår artikel om att minska störningar i trådlösa nätverk.

Riktlinjer om högtalarnas position

En Sonos Five, Play:5 (gen 2) eller Play:3 kan placeras antingen stående eller liggande.

• En liggande högtalare ger stereoljud med en bred ljudbild, medan en stående högtalare ger monoljud. Om du bara har en högtalare rekommenderar vi att du använder den liggande.
  • När högtalaren har placerats i en stående eller liggande position, kontrollera att alla fyra gummitassarna får plats på den platta ytan.

Fukttålighet och användning i badrum

Vissa Sonosprodukter har en inkapslad konstruktion, vilket betyder att de tål fukt och tryggt kan användas i badrummet.

Följande produkter är fukttåliga:

• Era 100
  • Era 300
  • Five
  • Move
  • Move 2
  • One (gen 1)
  • One (gen 2)
  • One SL
  • Play:1
  • Play:5 (gen 2)
  • Roam
  • Roam SL