Draadloze interferentie beperken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je draadloze interferentie in de buurt van je Sonos-producten kunt beperken. Het beperken van draadloze interferentie kan helpen bij problemen zoals het verlies van audio en het verdwijnen van producten uit de app.

Draadloze interferentie kan zich voordoen als twee of meer draadloze apparaten dezelfde wifi-ruimte willen gebruiken. Als deze overlap prestatieproblemen veroorzaakt, is dit snel op te lossen door het draadloze kanaal van je netwerk te wijzigen of door Sonos uit de buurt van de bron van de interferentie te plaatsen.

Het draadloze kanaal wijzigen

Je kunt draadloze interferentie beperken door het draadloze kanaal te wijzigen dat wordt gebruikt door je Sonos-systeem, de router of beide.

Als je het draadloze kanaal van de router en Sonos wijzigt, zorg er dan voor dat Sonos niet wordt ingesteld op hetzelfde kanaal als de router. Dit kan namelijk extra draadloze interferentie veroorzaken.

We raden aan de router of het Sonos-systeem te testen op de draadloze kanalen 1, 6 en 11. Probeer muziek af te spelen op Sonos nadat je de kanalen hebt gewijzigd om te zien of de prestaties zijn verbeterd.

Sonos verder weg plaatsen van andere apparaten die draadloze interferentie veroorzaken

Andere apparaten en elektronica kunnen dezelfde draadloze frequenties gebruiken als je router en Sonos-systeem. Als er een of meer van deze apparaten in de buurt staan en je problemen ervaart met je Sonos-systeem, zet het apparaat dan tijdelijk uit en kijk of het probleem is opgelost. Zo ja, overweeg dan om het apparaat verder weg te plaatsen van de Sonos-producten. Over het algemeen raden we aan Sonos-producten op een afstand van minstens 0,5 m van andere elektronische apparaten te plaatsen.

Apparaten die over het algemeen 2,4 GHz of 5 GHz draadloos gebruiken

• Draadloze of DECT-telefoons
  • Draadloze videotransmitters of beveiligingscamera's
  • Wifi-routers, wifi-extenders en toegangspunten
  • Draadloze audiosystemen
  • Babyfoons
  • Draadloze kabel- en settopboxen
  • Hubs voor smart home-apparaat

Andere apparaten die interferentie kunnen veroorzaken

• Sommige externe monitoren en lcd-schermen
  • Magnetrons (als ze ingeschakeld zijn)

Controleren op obstakels die het draadloze signaal kunnen beperken

Bepaalde muur- en oppervlaktematerialen kunnen draadloze signalen absorberen en signaalverlies veroorzaken met ongewenst systeemgedrag tot gevolg. Denk aan de volgende fysieke obstakels bij het installeren van je Sonos-producten en andere draadloze apparaten, zoals je router, en zet ze zo nodig ergens anders neer.

Bakstenen muren kunnen bijvoorbeeld een draadloos signaal meer hinderen dan houten muren. En een Sonos-product dat op een metalen oppervlak staat kan meer draadloze problemen ondervinden dan een Sonos-product dat op een houten oppervlak staat.

Soort materiaal

Interferentiepotentieel

Hout

Laag

Synthetisch materiaal

Laag

Glas

Laag

Water

Gemiddeld

Baksteen

Gemiddeld

Marmer

Gemiddeld

Stucwerk

Hoog

Beton

Hoog

Metaal

Zeer hoog