Zacht geluid uit surroundspeakers tijdens het tv-kijken

Dit artikel legt uit waarom je Sonos-surroundspeakers geluid op een laag volume geven als je tv-kijkt.

Wat je kunt verwachten

Het geluid van de Sonos-surroundspeakers kan variëren gebaseerd op wat je kijkt. Je kunt de volgende geluidsactiviteit verwachten van deze soorten programma's:

• Nieuws: Vooral spraak. Er is niet veel surroundgeluid.
  • Sport: Je zult vooral publiekgejuich horen en de muziek in het stadion of de arena.
  • Sitcom: Afhankelijk van de opname kun je wat surroundgeluid van de omgeving horen.
  • Actie of drama: Omgevingseffecten; tjilpende vogels, actie buiten het scherm, explosies en begeleidende muziek.

Als het volume van je surroundspeakers consequent laag is tijdens alles wat je kijkt, ga dan verder naar de volgende sectie om er zeker van te zijn dat je surroundspeakers een juiste geluidsopmaak ontvangen.

De geluidsopmaak aanpassen

Het geluid van je surroundspeakers kan variëren gebaseerd op de geluidsopmaak die van de tv wordt ontvangen.

Controleer en kijk of de vermelde opmaak stereo/PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus of Dolby TrueHD is. Zie ons artikel over het controleren van de geluidsopmaak voor je Sonos home cinema om te bekijken welke opmaak Sonos ontvangt van je tv.

Als de opmaak stereo/PCM is, ontvangt Sonos tweekanaals geluid en interpreteert welk geluid naar de achterste surroundspeakers moet. Dit kan betekenen dat je weinig surroundgeluid hoort. Zorg dat je tv in plaats daarvan is ingesteld op het uitvoeren van Dolby Digital. Kijk in de handleiding van je tv voor specifieke aanwijzingen voor het schakelen tussen opmaken.

Heb je een Sonos Arc, Arc SL of Beam (Gen 2), lees dan ons artikel over luisteren naar Dolby Atmos op Sonos om ervoor te zorgen dat je Sonos-product correct is geconfigureerd om Dolby Digital-geluid te weer te geven.

Het volume van de surroundspeakers verhogen

Ongeacht het formaat kun je altijd het volume van de surroundspeakers verhogen naar het gewenste niveau.

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen en tik op Systeem.
  3. Tik op het home cinema-product van Sonos dat surroundspeakers gebruikt. Het verschijnt met '(+LS+RS)' in de productensectie.
  4. Tik onder Geluid op Audio van surroundspeakers.
  5. Gebruik de volumeschuifregelaar van de tv om het volume van de surroundspeakers te verhogen.