Tv-ljudet är inte synkroniserat med videon

I den här artikeln beskrivs vilka åtgärder du kan vidta om ljudet från en hemmabioprodukt från Sonos inte är synkroniserat med videon.

Ljudet släpar efter videon

Starta om tv:n och källenheten

Börja med att starta om tv:n och eventuella externa källenheter, exempelvis en spelkonsol, kabel-tv-box eller dvd-/Blu-rayspelare.

Inaktivera extra ljudbearbetning på tv:n och källenheten

En vanlig orsak till det här problemet är att en ljudinställning, antingen på tv:n eller på den externa källenhet som bearbetar ljudet innan det kommer fram till Sonos, leder till att ljudet blir fördröjt. Kontrollera ljudoutputinställningarna på tv:n och alla externa källenheter, eller kontakta tillverkaren för att få hjälp med att inaktivera de här funktionerna.

Justera ljudformatet på tv:n och källenheten

Vissa tv-apparater och externa källenheter utför extra bearbetning vid uppspelning av surroundljud, vilket kan leda till att ljudet fördröjs. Ändra ljudformatet på tv:n eller källenheten till Stereo (eller PCM) för att slippa den här fördröjningen. Observera att detta inaktiverar surroundljudet.

Ljudet ligger före videon

Använd inställningen Synkronisering av tv-dialog i Sonos-appen för att fördröja ljudet:

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken  Inställningar och tryck på System.
  3. Tryck på den hemmabioprodukt som du vill justera.
  4. Tryck på Synkronisering av tv-ljud under Hemmabio.
  5. Öka fördröjningen genom att föra reglaget åt höger tills ljudet är synkroniserat med videon.