Sonos hittar inte tv:ns fjärrkontroll

Den här artikeln hjälper dig att åtgärda problemet att en infraröd (IR) fjärrkontroll till tv:n inte uppfattas av en hemmabioprodukt från Sonos, antingen under den inledande installationen eller när fjärrkontrollen redan har installerats på Sonos. IR-fjärrkontroller används för att styra hemmabioprodukter som ansluts via optisk kabel, t.ex. Ray, Playbar eller en produkt som använder den optiska ljudadaptern.

Om du installerar en ny fjärrkontroll med en hemmabioprodukt från Sonos behöver du konfigurera fjärrkontrollen i Sonos-appen när du har utfört alla anvisningar nedan.

Kontrollera om det finns föremål som blockerar IR-sensorn

Kontrollera att ingenting skymmer hemmabioproduktens IR-sensor och att den är synlig för fjärrkontrollen från den plats där du normalt tittar. Se vår artikel om IR-sensorer för att ta reda på var IR-sensorn finns på din produkt.

Flytta närmare hemmabioprodukten

IR-fjärrkontroller har en genomsnittlig räckvidd på 4,5–6 meter. Kontrollera att du befinner dig inom det här avståndet när du använder tv:ns fjärrkontroll för att styra Sonos.

Byt ut fjärrkontrollens batterier

Om batterierna är svaga kan det hända att IR-signalen inte är tillräckligt stark för att hemmabioprodukten ska kunna uppfatta den. Sätt i nya batterier i fjärrkontrollen för att säkerställa att den är påslagen.

Avlägsna direkta ljuskällor

Direkt solljus eller andra starka källor till fluorescerande ljus kan störa IR-signalerna. Avskärma eventuella källor till direkt solljus eller fluorescerande ljus för att undvika den här typen av störning.

Separera Sonos från plasma-tv:n

Vissa tv-apparater av plasmatyp kan störa IR-signalerna. Prova att stänga av tv:n tillfälligt och se om du lyckas installera fjärrkontrollen. Om det fungerar, ställ tv:n och hemmabiohögtalaren från Sonos så långt ifrån varandra som möjligt för att undvika den här typen av störning.

Minska risken för IR-signalstörningar

Stäng av alla andra enheter som använder IR, exempelvis radiostyrda leksaker och IR-repeaters/-räckviddsförlängare. Testa fjärrkontrollen för att se om den fungerar när de här enheterna är avstängda. Om så är fallet, flytta de berörda enheterna så långt bort från hemmabioprodukten som möjligt.