Producten die ontbreken in de Sonos S1 Controller-app

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Sonos-product terughaalt dat is verdwenen uit de Sonos S1 Controller-app. De onderstaande stappen gelden voor een Sonos-systeem dat nog werkt, maar waarbij een of meer producten ontbreken in de Kamers-lijst.

Als je je Sonos-systeem helemaal niet kunt gebruiken en je app geeft de foutmelding 'Kan geen verbinding maken met Sonos', lees dan ons artikel Kan geen verbinding maken met Sonos.

Snelle oplossingen voor een ontbrekend Sonos-product

‘Ontbrekende producten zoeken’ gebruiken in het tabblad Instellingen

De Sonos Sonos S1-app voor iOS en Android kan je helpen weer verbinding te maken met een ontbrekend product. Ga naar het tabblad  Instellingen en selecteer Ondersteuning >  Ontbrekende producten zoeken en volg de stappen op het scherm.

Controleer of je ontbrekende product op netstroom is aangesloten

Je Sonos-product kan uit je Kamers-lijst zijn verdwenen als hij geen stroom krijgt. Zorg dat het stroomsnoer van het product goed in een werkend stopcontact zit.

Je kunt controleren of een Sonos-product aanstaat en reageert door op de play/pauze-knop te drukken en te kijken of het statuslampje reageert.

Start het ontbrekende product opnieuw op

Verwijder de stroomkabel uit het Sonos-product, wacht vijf seconden en sluit de kabel dan weer aan. Het witte statuslampje gaat knipperen terwijl het product wordt opgestart. Kijk in de Sonos-app of het product weer is verschenen wanneer het product klaar is met opstarten.

Als er na het opstarten een groen lampje op je product gaat knipperen, moet je het product weer toevoegen aan je systeem.

Je router opnieuw opstarten

Haal de stekker van je router tien seconden uit het stopcontact en steek hem er daarna weer in. Het kan een paar minuten duren voordat je router weer online is. Controleer wanneer het netwerk weer online is of je product weer wordt weergegeven in de Sonos-app.

Voorkomen dat Sonos-producten verdwijnen

Plaats het Sonos-product dichter bij de router

Als je Sonos-product ver van de router af staat, kan het zijn dat het product geen goede verbinding kan maken met je draadloze netwerk. Probeer het product dichter bij de router te plaatsen om in de toekomst verbindingsproblemen te voorkomen. Is je Sonos-systeem bekabeld geïnstalleerd, plaats het product dan dichter bij het dichtstbijzijnde Sonos-product.

Los mogelijke draadloze interferentie op

Draadloze interferentie kan bijdragen aan problemen zoals het uit de app verdwijnen van Sonos-producten.

Lees ons artikel over draadloze interferentie beperken voor meer informatie over het wijzigen van draadloze kanalen en plaats je Sonos bijvoorbeeld verder weg van bepaalde elektronische apparaten om interferentie te vermijden.