Installera en enhet med Amazon Alexa för att styra Sonos

Den här artikeln hjälper dig att installera en enhet med Amazon Alexa, som en Echo eller Echo Dot, för att styra Sonos. Du kan även lägga till Amazon Alexa direkt på en röstaktiverad Sonos-högtalare. Du hittar mer information i vår artikel om att konfigurera Amazon Alexa på en röstaktiverad Sonos-högtalare.

Innan du börjar

1

Aktivera Sonos-funktionen

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på Tjänster och röst > Lägg till en tjänst > Amazon Alexa > Lägg till Amazon Alexa.
  3. När du har omdirigerats till Alexa-appen trycker du på Aktivera för att logga in på ditt Sonos-konto och aktivera Sonos-funktionen.

2

Hitta enheter med Alexa-appen

När Sonos-funktionen har aktiverats kommer Alexa-appen att uppmana dig att Söka efter enheter. Alexa behöver genomföra den här sökrutinen för att ta reda på vilka namn du har gett dina Sonos-produkter. Du kan även be Alexa söka efter enheter genom att säga ”Alexa, hitta mina enheter”.

3

Använd Amazon Alexa med Sonos

När Alexa har installerats kan du prova några kommandon för att spela upp musik på Sonos för att kontrollera att allting fungerar som det ska. Du kan även konfigurera Alexa-grupper för att göra upplevelsen smidigare.

Om du stöter på problem när du använder Amazon Alexa med Sonos hittar du hjälp i vår felsökningsartikel.

Musiktjänster som stöds

Du kan se vilka musiktjänster som är tillgängliga på Alexa i Alexa-appen, under Inställningar > Musik. Tryck på knappen Koppla ny tjänst för att se en lista med alla tillgängliga tjänster. När minst en tjänst har lagts till kan du ange en tjänst att använda som standard genom att trycka på Standardtjänster.

Du kan fortfarande använda Alexa för att styra uppspelningen på Sonos när en annan tjänst spelas upp, även om denna inte stöds direkt av Alexa.