Installera Google Assistent på en röstaktiverad Sonos-produkt

Den här artikeln beskriver hur du installerar Google Assistent på en röstaktiverad Sonos-produkt. Du kan också använda Google Assistent på Sonos med andra enheter, som Google Home. Mer information finns i vår artikel om att installera en enhet med Google Assistent för att styra Sonos.

Google Assistent är tillgänglig på alla röstaktiverade Sonosprodukter utom Era 100, Era 300 och Move 2.

Innan du börjar

1

Kom igång

Öppna Sonos-appen för iOS eller Android. Öppna fliken Inställningar och tryck på Tjänster och röst > Lägg till en tjänst under Röst. Välj Google Assistent och tryck på Lägg till i Sonos.

2

Välj rum

Välj de rum som du vill konfigurera och tryck sedan på Lägg till Google Assistent. När du har valt produkter kommer du att omdirigeras till Google Assistent-appen.

3

Logga in på ditt Sonos-konto

Google Assistent-appen kommer att uppmana dig att logga in på ditt Sonos-konto.

4

Konfigurera alla Sonos-produkter i Google Assistent-appen

Google Assistent-appen guidar dig genom konfigurationen av varje produkt som du valde i steg två. Du kommer att bli ombedd att:

1. Ge Sonos-produkten tillstånd att använda Google Assistent med ditt konto.
  2. Välja det rum som enheten används i (vardagsrummet, köket osv.).
  3. Uppge din adress för platsbaserade tjänster.
  4. Välja om du vill att Google Assistents ljudsignal ska vara av eller på när du säger ”Hey Google”. Ljudsignalen är avstängd som standard, men du kan när som helst ändra denna inställning.
  5. Lägga till musiktjänster och välja vilken musiktjänst som ska användas som standard.

När alla de valda produkterna har genomgått den här processen omdirigeras du tillbaka till Sonos-appen.

5

Lägg till samma musiktjänster på Sonos

Kontrollera att alla musiktjänster som du lägger till i Google Assistent-appen också har lagts till i ditt Sonos-system i Sonos-appen. Mer information finns i vår artikel om att lägga till musiktjänster i Sonos.

6

Använd Google Assistent med en Sonos-produkt

När Google Assistent har installerats kan du börja använda Google Assistent med Sonos.

Musiktjänster som stöds

För att se vilka musiktjänster som är tillgängliga öppnar du Google Assistent-appen för iOS eller Android, trycker på ikonen för din profil för att komma till kontosidan och sedan på Tjänster > Musik. Tillgängliga tjänster finns angivna under Fler musiktjänster. Vilka musiktjänster som är tillgängliga varierar från land till land.

Du kan be Google Assistent att spela upp musik från iHeartRadio, TIDAL och TuneIn Radio om dessa redan har lagts till i ditt Sonos-system, men de kan inte läggas till direkt i Google Assistent-appen.

Apple Music fungerar för närvarande inte tillsammans med Google Assistent på Sonos.