Styr Sonos med Amazon Alexa

Den här artikeln beskriver hur du kan styra Sonos-systemet med Amazon Alexa. Läs vår artikel om att installera Amazon Alexa på Sonos om du inte redan har installerat den.

Grundläggande kommandon

Med Amazon Alexa på Sonos kan du använda grundläggande uppspelningskommandon som spela upp, pausa, hoppa över och höj/sänk volymen. Du hittar mer detaljerade exempel på uppspelningskommandon på sidan om Sonos-funktioner. Nedan hittar du några tips om att styra Sonos med Amazon Alexa:

Tv-kommandon

Amazon Alexa kan styra tv:n om du har en Sonos-produkt ansluten till den via HDMI ARC. Här är några kommandon som du kan använda med tv:n:

• ”Alexa, sätt på/stäng av tv:n.”
  • ”Alexa, höj volymen på tv:n.”
  • ”Alexa, byt till tv-läget.”
  • ”Alexa, byt till talförstärkningsläget i vardagsrummet.”
  • ”Alexa, byt till nattljud i vardagsrummet.”

Stöds inte för närvarande

• Uppspelning av låtar efter låttext
  • Inställning av väckningar och vilotimer
  • Tumme upp/ner som aktiveras med rösten visas inte i Sonos-appen
  • Röstsamtal
  • Viskningsläge
  • Drop in
  • Uppspelning av låtar från ditt musikbibliotek på Sonos

Om du stöter på problem när du använder Alexa med Sonos hittar du hjälp i vår felsökningsartikel.