Ställ in en väckning på Sonos

Använd väckningar för att vakna till dina favoritlåtar på morgonen, eller konfigurera påminnelser under dagen. Följ nedanstående anvisningar för hur du konfigurerar väckningar för din Sonos.

Se vår artikel om att ställa in en vilotimer på Sonos om du vill att musiken ska stängas av automatiskt efter en viss tidsperiod.

Ställa in en Sonos-väckning på iOS eller Android:

1. Öppna fliken Rum och tryck på ikonen för Väckning.
  2. Tryck på Ny väckning.
  3. Ställ in tid, rum, musik, upprepning, volym och väckningens längd och tryck på Spara.
  4. Tryck på Klar.

Du kommer även åt dina väckningar från fliken Inställningar genom att trycka på System > Väckningar.

Ytterligare information

Om du markerar Inkludera grupperade rum spelas väckningen upp i de rum som är grupperade vid den tidpunkt då väckningen sker. Den spelas inte upp i de rum som var grupperade när den ursprungliga väckningen lades till i Sonos-systemet.

Om du vill spela upp spår från ditt lokala musikbibliotek ska du först lägga till spåret i en Sonos-spellista eller importerade spellistor, och sedan välja spellistan som väckningskälla.

Maximalt antal väckningar du kan ställa in på Sonos är 32.

Väckningsinställningarna är inte tillgängliga när inte Sonos-appen är ansluten till Sonos-systemet. Läs våra artiklar om att återansluta till Sonos eller ansluta Sonos till en ny router eller ett nytt Wi-Fi-nätverk för hjälp med att åtgärda anslutningsproblem.

Ställa in en Sonos-väckning på Mac eller PC:

1. Klicka på Väckningar längst ner i fönstret Välj musikkälla på höger sida i Sonos-appen.
    • På en Mac klickar du på om du vill skapa en ny väckning.
    • På en PC klickar du på Lägg till om du vill skapa en ny väckning.
  2. Konfigurera Tid, Rum, Musik, Frekvens och Volym.
    • Om du markerar Inkludera grupperade rum spelas väckningen upp i de rum som är grupperade vid den tidpunkt då väckningen sker. Den spelas inte upp i de rum som var grupperade när den ursprungliga väckningen lades till i Sonos-systemet.
    • Om du markerar Blanda musik ställs uppspelningsläget för den valda väckningsmusiken in till blandning.
  3. Spara väckningen genom att klicka på OK.

Styra väckningar från din låsskärm:

När Sonos-väckning utlöses visas den på låsskärmen för din iOS- eller Android-enhet. Du kan använda aviseringen till att öppna Sonos-appen för att slumra eller stänga av väckningen. På iOS, kan du använda 3D Touch på aviseringen för att nå en snabbmeny för dessa alternativ.