Sonos gebruiken met niet-ondersteunde besturingssystemen

In dit artikel vind je informatie over de volgende boodschap in de app: “Het besturingssysteem op dit mobiele apparaat wordt niet langer ondersteund.”

Als je Sonos gebruikt op een van de onderstaande OS-versies, ontvangt je Sonos-app geen updates meer, maar kan nog steeds worden gebruikt om veelgebruikte functies van Sonos te bedienen.

Sonos S2-app

• iOS 14 en 15
  • iPadOS 14 en 15
  • Android 7
  • Fire OS 6
  • Windows 7

Sonos S1-app

• iOS 10 en 11
  • Android 5, 6 en 7*
  • Fire OS 5 en 6

Als je besturingssysteem ouder is dan deze versies, kun je Sonos niet bedienen vanaf dat apparaat en zal je het besturingssysteem moeten updaten of een andere apparaat moeten gebruiken met een ondersteund besturingssysteem. Zie ons artikel over systeemvereisten voor een lijst met volledig ondersteunde OS-versies.

De OS-versie van je apparaat controleren

Via de volgende links vind je meer informatie over hoe je de OS-versie van je apparaat controleert en hoe je kunt updaten naar een met Sonos compatibele versie, als je apparaat die ondersteunt.

Functies die niet beschikbaar zijn bij beperkte functionaliteit

In deze tabel staan de functies en instellingen die niet beschikbaar zijn in de Sonos S2-app of de Sonos S1-controlelr wanneer één van de niet-ondersteunde besturingssystemen uit de bovenstaande lijst op je apparaat draait.

Menu Instellingen

Functie of instelling

Account

E-mailadres account wijzigen

Systeem

Producten

Een nieuw Sonos-systeem installeren

Product toevoegen

Surroundspeakers of Sub toevoegen/verwijderen

Trueplay

Tv-installatie

Wifi uitschakelen

Systeeminstellingen

AirPlay-instellingen

Audiocompressie

Groepen

Muziekbibliotheek beheren

Mediaservers

Netwerkinstellingen

Ouderlijk toezicht

Systeemupdates (inclusief updaten van S1 naar S2)

Eigenaarschap systeem overdragen

Services

Spraak

Apparaatinstellingen Alexa

Apparaatinstellingen Google Assistent

Spraakservice toevoegen/verwijderen

Muziek en content

Muziekservice toevoegen/verwijderen

*De Sonos S1-app voor Android 5 en 6 is niet meer beschikbaar in de Google Play Store. De app werkt nog wel met Sonos als hij eerder al werd gedownload naar je apparaat.