Installera Sonos Sub

• Mobil enhet krävs

Den här artikeln guidar dig genom installationen av Sonos Sub. Observera att Sonos Sub (gen 3) bara fungerar med Sonos S2-appen. Följande anvisningar gäller även vid installation av Sub (gen 1) och Sub (gen 2), som fungerar med både Sonos S2-appen och S1 Controller-appen. Du kan läsa mer om funktioner och specifikationer på produktsidan för Sub.

Innan du börjar

• Placera Sub på önskad plats och anslut den till ett eluttag. Se till att minst en sida av öppningen är fri från hinder. Om du placerar den stående mot en vägg, blockera inte den främre öppningen. Om du placerar Sub liggande på golvet, lägg eller ställ ingenting ovanpå den.
  • Sub kan inte läggas till till ZP80, ZP90, Connect, Connect:Amp (gen 1), Port, Move, Move 2 eller Roam.
  • Om du installerar en Sonos hemmabiohögtalare och Sub på samma gång börjar du med att installera hemmabiohögtalaren. Appen guidar dig genom installationsprocessen för att lägga till Sub.
  • Följ nedanstående anvisningar om du lägger till Sub till en Sonos-högtalare som redan är installerad.

Lägg till en Sub

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken  Inställningar och tryck på System.
  3. Under Produkter trycker du på det rum där du vill lägga till Sub.
  4. Tryck på Lägg till Sub.
  5. Följ anvisningarna för att lägga till Sub i Sonos-systemet.

Se vår artikel om att ta bort en Sub om du redan har installerat Sub men vill använda den i ett annat rum.

Lägg till en andra Sub i ett hemmabiosystem från Sonos

Ditt hemmabiosystem från Sonos kan anslutas till upp till två Sub-enheter. När du lägger till en andra Sub måste minst en av dem vara en Sub (gen 3). Du hittar information om vilken modell det är på din Sub under System på sidan Mitt konto.

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken  Inställningar och tryck på System.
  3. Välj Produkter och tryck på det rum i hemmabiosystemet där det redan finns en Sub.
  4. Tryck på Anslut en andra Sub.
  5. Följ anvisningarna för att lägga till en andra Sub i hemmabiosystemet.

Ändra ljudinställningarna för Sub

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Öppna fliken  Inställningar och tryck på System.
  3. Under Produkter trycker du på det rum där Sub finns.
  4. Under Ljud trycker du på Sub-ljud.

Du kan justera de inställningar som räknas upp nedan. Om du har installerat två Sub i samma rum kommer alla inställningar att gälla för båda enheterna.

Inställning

Beskrivning

Sub

Tryck på reglaget för att sätta på eller stänga av ljudet på Sub.

Sub-nivå

Använd reglaget för att höja eller sänka volymen på Sub.

Faskontroll

Välj 0° eller 180° för att byta fas för Sub-ljudet. Justera den här inställningen om du inte hör tillräckligt mycket bas från platsen där du oftast lyssnar.

Faskontrollen justeras när du använder Trueplay i ett rum där det finns en Sub och kan inte ändras om Trueplay-justering är aktiverat.

Återställ

Tryck på detta för att återställa alla ljudinställningar för Sub till sina standardvärden.