Erillisten S1- ja S2- Sonos-järjestelmien tunnetut rajoitukset

On mahdollista jakaa Sonos-järjestelmä, jossa on sekä S2-yhteensopivia että -yhteensopimattomia laitteita, erillisiksi järjestelmiksi: S1-järjestelmä, jossa käytetään Sonos S1 Controller -sovellusta, ja S2-järjestelmä, jossa käytetään uutta Sonos S2 -sovellusta. Tässä artikkelissa käsitellään joitain tunnettuja rajoituksia, jotka on otettava huomioon jaettuja Sonos S1- ja S2 -järjestelmiä käytettäessä.

Järjestelmän hallinta
Jaetun S1- ja S2-järjestelmän käyttö edellyttää molempien Sonos-sovellusten asentamista. Molempia sovelluksia ei tarvitse asentaa samaan laitteeseen, mutta ne voidaan asentaa. Katso lisätietoja näiden kahden sovelluksen eroista artikkelistamme S2-sovelluksen yleiskuvauksesta.

Huoneiden ryhmitys
Kun järjestelmät on erotettu, S1-järjestelmän huoneet voi ryhmittää vain muiden S1-järjestelmien huoneiden kanssa. Sama pätee myös S2 Sonos -järjestelmiin. S1-järjestelmien huoneiden ryhmitys S2-järjestelmien huoneiden kanssa ei ole mahdollista, kun S1- ja S2-laitteet on jaettu.

Musiikkipalvelut

Suoratoistorajoitukset
Musiikkipalveluilla, joilla on yhden suoratoiston rajoituksia, kuten Spotifylla, toisto voidaan aloittaa vain yhdellä järjestelmällä kerrallaan samaa musiikkipalvelua käytettäessä. Jos esimerkiksi aloitat Spotify-palvelun toistamisen S2-järjestelmällä, toisto samalta Spotify-tililtä S1-järjestelmällä pysäyttää S2-järjestelmällä toistamisen.

Saman palvelun musiikkia voidaan toistaa molemmissa Sonos-järjestelmissä, jos lisäät molempiin erilliset tilit. Joidenkin palveluiden kohdalla tähän koskee myös samaa tiliä käyttäviä eri käyttäjiä, kuten perhetilauksissa.

Suora hallinta
Palvelut, jotka tukevat suoraa hallintaa, näyttävät kaikki S1- ja S2 -järjestelmien huoneet vastaavissa sovelluksissa. Palveluilla, joilla on yhden suoratoiston rajoituksia, toisto voidaan aloittaa vain yhdellä järjestelmällä tai yhdessä huoneessa kerrallaan.

Puhepalvelut

Saman puhepalvelun* käyttö sekä S1- että S2-järjestelmässä edellyttää kahta erillistä puhepalvelutiliä, yhden S1-järjestelmää ja toisen S2-järjestelmää varten. Tätä ei kuitenkaan suositella, koska ongelmia ilmenee, kun molemmat järjestelmät vastaavat komentoihin samanaikaisesti.

Kummassakin järjestelmässä on mahdollista käyttää eri puheavustajaa. (*Puheohjaus ei saatavilla Suomessa.) Voit esimerkiksi käyttää Google Assistantia yhdellä järjestelmällä ja Amazon Alexaa toisella ilman, että tarvitset ylimääräisiä puhepalvelutilejä.