Ladda Sonos Roam eller Roam SL

Den här artikeln innehåller information om hur du laddar Sonos Roam eller Roam SL med en USB-C-kabel (medföljer), trådlös Qi-laddare eller den trådlösa laddaren från Sonos.

Viktiga krav på nätadaptrar

Vissa äldre USB-laddare till mobiltelefoner kanske inte har tillräcklig effekt för att ladda Roams batteri. Läs artikeln Krav på nätadaptrar för Roam för att se till att du använder en adapter med tillräcklig effekt.

Anslut Roam till ett eluttag

Laddning med en USB-C-kabel

En USB-C-kabel levereras tillsammans med Roam. USB-C-porten finns nedanför knappen på baksidan av Roam. Kontrollera att USB-C-kabeln är ordentligt isatt i både Roam och strömkällan när den laddas.

Roam laddas från 0 till 50 procent på ca en timme när en USB-C-kabel används.

Laddning med den trådlösa laddaren från Sonos

Du kan ladda Roam trådlöst med den trådlösa laddaren från Sonos som säljs som tillbehör. Koppla in den trådlösa laddaren och placera Roam lodrätt ovanpå den för att börja ladda.

Roam laddas från 0 till 50 procent på ca två timmar när den trådlösa laddaren från Sonos används.

Kontrollera Roams batterinivå

Öppna Sonos-appen och leta upp Roam under fliken System för att se batterinivån. Batteriets laddningsnivå visas i procent bredvid batteriikonen.

En läggs till batteriindikatorn när Roam är ansluten till en strömkälla för att visa att den laddas.

Roams batterilampa

Batterilampan på Roams framsida blinkar orange när Roam har låg batterinivå (15 procent eller mindre).

När Roam är ansluten till en strömkälla visas ett fast orange sken för att visa att den laddas. Lampan slocknar efter ca tio sekunder, men Roam fortsätter att laddas.

Om batteriet är helt slut eller om batterinivån är mycket låg visas det orange skenet längre än tio sekunder tills Roam är tillräckligt laddad för att sättas på. Laddningstiden varierar beroende på vilken nätadapter Roam använder och hur låg batterinivån är. När batterilampan släcks kan Roam behöva laddas ytterligare innan den kan användas med batteridrift.

Batteritid

Roams batteri på 18 Wh ger upp till tio timmars oavbruten speltid med en enda laddning. Batteritiden kan variera beroende på hur ofta ljudet pausas, volymnivån, om Bluetooth används, om högtalaren utsätts för värme och andra faktorer.