Windows 10-netwerk en beveiligingsinstellingen configureren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Windows 10-netwerk en beveiligingsinstellingen (inclusief de firewall) configureert voor gebruik met Sonos. Deze instellingen zijn automatisch geconfigureerd tijdens de installatie van de Sonos-app voor Windows. Volg deze stappen alleen als je problemen met Sonos ondervindt. Let op dat je beheerderstoegang nodig hebt om deze stappen te volgen.

1. Klik op het Startmenu en zoek naar Instellingen.

2. Selecteer Netwerk en internet vanaf het Windows-instellingenmenu.

3. Klik onder Netwerkstatus op Eigenschappen.

4. Zorg dat Netwerkprofiel is ingesteld op Privé.

5. Navigeer terug naar het menu Windows-instellingen en selecteer Update en beveiliging.

6. Selecteer Windows-beveiliging in de balk aan de zijkant en klik op Firewall en netwerkbescherming.

7. Klik op Een app toestaan voorbij firewall.

8. Zorg dat zowel Sonos-controller en de kolom voor Privé zijn aangevinkt.

• Als je een muziekbibliotheek hebt toegevoegd of dit probeert te doen, zorg dan dat zowel SonosLibraryService en de kolom voor Privé zijn aangevinkt.

Het Windows 10-netwerk en de beveiligingsinstellingen zijn nu geconfigureerd voor Sonos.