Justera bas, diskant, balans och loudness

I Sonos-appen kan du med några enkla steg justera Sonos-högtalarnas bas, diskant, balans och loudness.

På iOS eller Android

1. Öppna Sonos-appen.
  2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System.
  3. Tryck på namnet på det rum som du vill justera.
  4. Tryck på EQ och flytta sedan reglagen för att göra justeringar.

I S2-appen kan du också justera EQ-inställningarna från skärmen Spelar nu genom att först trycka på volymreglaget och sedan på EQ-ikonen.

På en Mac eller pc

1. Öppna Sonos-appen
  2. Gå till Inställningar.
  3. På en Mac klickar du på rullgardinsmenyn Sonos högst upp till vänster på skärmen och väljer Inställningar.
  4. På en pc klickar du på rullgardinsmenyn Hantera högst upp på skärmen och väljer Inställningar.
  5. Klicka på EQ-inställningar och välj ett rum i rullgardinsmenyn för att justera Sonos-produktens EQ-inställningar.

Inställning

Beskrivning

Bas

Justerar ljud med lägre frekvens, som bas, eller en bastrumma.

Treble

Justerar ljud med högre frekvens, som en gitarr eller sång.

Balans

Justerar volymen på den vänstra eller högra ljudkanalen. Det här alternativet är bara tillgängligt för rum där stereoljud kan spelas upp.

Loudness

Förstärker vissa frekvenser, inklusive bas, när du lyssnar på låg volym. Den här inställningen är utformad för att kompensera för normala förändringar i hörselkänsligheten som uppstår när man lyssnar ljud på låga volymer.