Konfigurera nätverks- och säkerhetsinställningarna för Windows 10

Den här artikeln beskriver hur du konfigurerar nätverks- och säkerhetsinställningarna för Windows 10 (inklusive brandväggen) så att det fungerar med Sonos. De här inställningarna konfigureras automatiskt när Sonos-appen för Windows installeras. Följ de här stegen endast om du har problem med Sonos. Observera att du behöver administratörsbehörighet för att kunna följa de här stegen.

1. Klicka på Start-menyn och sök efter Inställningar.

2. I menyn för Windows-inställningar väljer du Nätverk och internet.

3. Under Nätverksstatus klickar du på Egenskaper.

4. Kontrollera att Nätverksprofil är inställd på Privat.

5. Gå tillbaka till menyn för Windows-inställningar och välj Uppdatering och säkerhet.

6. Välj Windows-säkerhet i sidopanelen och klicka på Brandvägg och nätverksskydd.

7. Klicka på Tillåt en app i brandväggen.

8. Kontrollera att både Sonos-controller och kolumnen för Privat är förkryssade.

• Om du har lagt till eller försöker att lägga till ett musikbibliotek behöver du kontrollera att SonosLibraryService och kolumnen för Privat också är förkryssade.

Nätverks- och säkerhetsinställningarna för Windows 10 är nu konfigurerade för att fungera med Sonos.