Importerade spellistor saknas i Sonos musikbibliotek

Sonos importerar dina spellistor från filer med spellistor i den delade musikmappen. Om vissa eller alla dina importerade spellistor saknas betyder det att Sonos inte lyckades hitta eller läsa filerna med spellistor. Här kommer några förslag på åtgärder som hjälper dig att hitta och lägga till saknade spellistor.

Lägg till datorns musikmapp

Populära musikprogram, som Apple Music-appen och Windows Media Player, sparar sina spellistor i datorns standardmapp för musik. Kontrollera att Min musik-mappen har lagts till i Sonos genom att följa anvisningarna i vår artikel om att lägga till ett musikbibliotek.

Om dina spellistor fortfarande saknas när du har lagt till musikmappen kan det hända att spellistorna har sparats i någon annan mapp på datorn. Ta reda på var spellistorna har sparats och lägg sedan till den musikmappen i biblioteket så att Sonos kan indexera rätt filer.

Kontrollera spellistans filformat

Sonos kan importera spellistor både från Music-appen för macOS och iTunes-appen för macOS eller Windows genom att läsa xml-filen för appens musikbibliotek. Sonos har dessutom stöd för spellistor med filformaten M3U, WPL och PLS som skapas av program som WinAmp och Windows Media Player.

Om din spellista har sparats i något annat format kan Sonos inte importera den till musikbiblioteket.

Minska storleken på stora spellistor

Sonos kan indexera upp till 1 000 spellistor och upp till sammanlagt 40 000 låtar i alla importerade spellistor. Om du överskrider den här gränsen kommer vissa av dina spellistor eller låtar inte att visas under Importerade spellistor i musikbiblioteket.

Om några av dina spellistor innehåller ett stort antal låtar (t.ex. en spellista med hela din musiksamling) kan du omorganisera eller ta bort dessa spellistor och sedan uppdatera index för musikbiblioteket.