Lyssna på trådbundet ljud med Sonos Ace

Du kan ansluta Sonos Ace till en extern ljudkälla med hjälp av en av de medföljande USB-C-kablarna.

Sonos Aces USB-C-port tillåter ljudingång från både digitala och analoga källor. Använd USB-C-kabeln för att lyssna på trådbundet ljud från en USB-C-enhet som en mobiltelefon eller laptop. USB-C till 3,5 mm aux-kabeln låter dig ansluta din Sonos Ace till analoga ljudkällor som underhållningssystem på flyg eller en laptops hörlursport.

Krav på kablar

Sonos Ace stöder användning av båda dess medföljande USB-C-kablar för trådbundet ljud. Tredjepartskablar från USB-C till 3,5 mm är inte kompatibla med Sonos Ace.

Ytterligare kablar finns tillgängliga i Sonos-butiken:

Anslut Sonos Ace till din trådbundna ljudkälla

Använd någon av de medföljande kablarna för att ansluta Sonos Ace till din externa ljudkälla. Sonos Ace kommer automatiskt att börja spela upp ljud som den tar emot genom USB-C-porten.

När Sonos Ace är ansluten till en analog ljudkälla med sladd ändras statuslampan till ett fast vitt sken.

Observera att Sonos Aces Bluetooth-funktionalitet är inaktiverad när den är ansluten till en ljudkälla med sladd. Detta innebär att du inte kan justera inställningarna för Sonos Ace i Sonos-appen medan en ljudkälla med sladd används. För att komma åt inställningarna för Sonos Ace i appen, koppla från USB-C-kabeln från Sonos Ace och vänta tills den återansluter till din mobila enhet.

Låg volym vid lyssning på analogt ljud

När Sonos Ace är ansluten till en analog ljudkälla med en USB-C till 3,5 mm-kabel kan det vara nödvändigt att höja volymnivåerna på både Sonos Ace och din ljudkälla om ljudet är för lågt.

Höj volymen på din analoga ljudkälla först, sedan använder du Content Key för att höja volymen på Sonos Ace.

Om du är ansluten till en dator eller mobil enhet kan det också vara nödvändigt att höja volymen i de specifika appar som spelar upp ljud.