Lyt til Dolby Atmos-lyd fra dit TV på Sonos

Sonos Arc, Arc SL, Beam (Gen 2) og Era 300 (som surrounds) understøtter alle afspilning af Dolby Atmos-lyd, når de bruges i en hjemmebiograf. Denne artikel beskriver de vigtigste forhold, der afgør, om dit Atmos-understøttede produkt kan afspille Dolby Atmos-lyd fra dit TV. Disse forhold omfatter HDMI-forbindelserne på dit TV, streamingtjenester som Netflix og Amazon Prime Video og fysiske kildeenheder som Fire TV, Roku og Apple TV.

Hvis dit Sonos-produkt modtager et Atmos-signal fra dit TV, vises det i Sonos-appen – både på skærmen "Afspiller nu" og under menuen "Om mit system".

HDMI ARC og HDMI eARC

ARC og eARC er protokoller, som tager sig af at sende lyd via et HDMI-kabel til et hjemmebiograflydsystem. Sonos Arc, Arc SL, og Beam (Gen 2) skal være forbundet til HDMI ARC eller HDMI eARC for at kunne afspille Dolby Atmos-indhold. Ikke alle TV'er har HDMI ARC eller HDMI eARC, så slå op i dit TV's brugervejledning for at, hvilke HDMI-forbindelser du har. Nedenstående tabel viser, hvilke fysiske tilslutninger Dolby Atmos kræver, sammenlignet med andre hjemmebiograflydformater.

Stereolyd
(PCM)

5.1 surroundsound
(Dolby Digital)

Dolby Atmos
(Dolby Digital Plus)

Dolby Atmos
(Dolby TrueHD)

HDMI eARC

HDMI ARC

Optisk adapter

Mest Dolby Atmos-lyd kan afspilles via HDMI-ARC med brug af Dolby Digital Plus-codecen. For at afspille tabsfri Dolby Atmos-lyd, når Dolby TrueHD-codecen bruges, kræves HDMI-eARC.

Streamingtjenester

Nogle TV- og filmstreamingtjenester understøtter nu Dolby Atmos. Tjenester som Netflix kræver et bestemt abonnementsniveau, for at man kan få adgang til Dolby Atmos-indhold. Bemærk, at selv hvis en tjeneste understøtter Dolby Atmos, har nogle serier og film måske ikke Dolby Atmos-lyd. Forhør dig hos din udbyder af streamingtjenester for at finde ud af, om denne understøtter Dolby Atmos.

Kildeenheder

At opnå Dolby Atmos-lyd kan også afhænge af den fysiske kildeenhed, der afspiller indholdet. For eksempel understøtter Amazon Fire TV Cube Dolby Atmos-indhold, men ældre generationer af Fire TV gør ikke. Nogle TV'er understøtter ikke Dolby Atmos-lyd, selvom kildeenheden (f.eks. Roku Ultra) gør. I de fleste tilfælde omkoder TV'et lyden til Dolby Digital 5.1. Forhør dig hos producenten af din enhed for at finde ud af, om den understøtter Dolby Atmos.