Het draadloze kanaal van je Sonos-systeem wijzigen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je het draadloze kanaal van je Sonos-systeem wijzigt.

De SonosNet-kanaalinstelling is beschikbaar als je minstens één Sonos-product hebt aangesloten op je netwerk met een ethernetkabel. Als al je Sonos-producten zijn verbonden met je wifinetwerk, dan wordt SonosNet-kanaal grijs aangeduid in de Sonos-app en kan niet worden gewijzigd.

iOS of Android

1. Ga naar het tabblad  Instellingen en selecteer Systeem > Netwerk > SonosNet-kanaal.
  2. Wijzig het draadloze kanaal naar 1, 6 of 11.

Het wijzigen van het draadloze kanaal vind je als stap in ons artikel over draadloze interferentie beperken. Als je het draadloze kanaal wijzigt om een probleem op te lossen, probeer je Sonos-systeem dan op elk van de drie kanalen om te ontdekken welk kanaal het beste presteert. We raden aan Sonos te gebruiken op een draadloos kanaal dat niet wordt gebruikt door je draadloze router.