Je firewall configureren voor Sonos

Dit artikel beschrijft hoe je de firewallsoftware van je computer moet configureren voor Sonos. Een niet-geconfigureerde firewall kan problemen veroorzaken met je Sonos-speakers, je muziekbibliotheek, of andere functies zoals registratie of systeemupdates.

De firewallinstellingen wijzigen

Kies je firewall uit de onderstaande lijst om de specifieke configuratiestappen te bekijken.

Windows 10
macOS 10.11 en hoger
Kaspersky Internet / Total Security

McAfee Total Protection
Norton 360

Als jouw firewall er niet tussen staat, voer deze aanpassingen dan uit in je firewallinstellingen en start de Sonos-applicatie opnieuw. Neem contact op met de producent van de firewall als je hulp nodig hebt bij het vinden van deze opties.

• Stel het Netwerk- of Profieltype in op Privé, Home of Vertrouwd.
  • Stel de toegang voor de Sonos-applicatie in de Programma- of Applicatieregels in op Toegestaan.

Door Sonos gebruikte firewallpoorten

De meeste firewalls, vooral firewall- en antivirussoftware, werken met Sonos zonder dat extra configuratie nodig is. Als je firewall handmatig moet worden geconfigureerd, zorg dan dat de hieronder vermelde poorten toegang hebben tot de IP-adressen van je Sonos-producten en dat inkomende toegang is ingeschakeld voor de Sonos-app.

Poort (TCP)

Gebruikt voor

80 en 443

Muziekservices, radio en Sonos-account

445 en 3445

Muziekbibliotheek

1400, 3400, 3401 en 3500

Bediening Sonos-app

Spotify Connect

Systeemupdates

Poort (UDP)

Gebruikt voor

136 t/m 139

Muziekbibliotheek

1900 en 1901

Bediening Sonos-app

2869, 10243 en 10280 t/m 10284

Windows Media delen

Spotify Connect

Sonos-installatie