Sonos aansluiten op een nieuwe router of nieuw wifinetwerk

• Mobiel apparaat vereist

Je Sonos-systeem heeft bijgewerkte netwerkinformatie nodig nadat je de naam of het wachtwoord van je wifinetwerk hebt gewijzigd of je router hebt vervangen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je Sonos-systeem verbindt met een nieuwe router of een nieuw wifinetwerk.

Sonos S2-app

De Sonos S2-app leidt je door het proces waarmee je je Sonos-systeem verbindt met een nieuwe router of wifinetwerk. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

1. Open de Sonos S2-app voor iOS of Android. Dit proces kan niet worden voltooid met de Sonos-app voor Mac of pc.
  2. Zie je het bericht ‘Er kan geen verbinding worden gemaakt met Sonos’, tik dan op Oplossen om te beginnen. Je kunt ook naar het tabblad  Instellingen gaan en tikken op een van de aanwijzingen die verschijnen: 'Je Sonos-systeem werd niet gevonden' of 'Netwerkinstellingen bijwerken'.
  3. Volg de aanwijzingen om Sonos te verbinden met je nieuwe router of wifinetwerk.

Sonos S1-app

Als Sonos verbinding maakt via je wifinetwerk

Is je Sonos draadloos geïnstalleerd, volg dan de onderstaande stappen. Als je meer dan één Sonos-product in je systeem hebt, moet je voor dit proces tijdelijk een Sonos-product aansluiten op je router met een ethernetkabel.

1. Open de Sonos S1-app voor iOS of Android en wacht terwijl de app je Sonos-systeem zoekt. Dit proces kan niet worden voltooid met de Sonos-app voor Mac of pc.
  2. Tik op Meer informatie als je de boodschap ‘Er kan geen verbinding worden gemaakt met Sonos’ ziet.
  3. Tik op Router- of wifi-instellingen gewijzigd?
  4. Volg de aanwijzingen om Sonos te verbinden met je nieuwe router of wifinetwerk.

Als er een aantal Sonos-producten ontbreken in de  Kamers-lijst nadat je een Sonos-product hebt aangesloten met een kabel, start dan alle ontbrekende Sonos-producten in huis opnieuw op. Ga vervolgens naar Instellingen > Systeem > Netwerk > Draadloze installatie om ze te verbinden met het wifinetwerk.

Als een Sonos-product is aangesloten op je netwerk met een ethernetkabel

Is je Sonos-systeem bekabeld geïnstalleerd, dan hoef je alleen je Sonos-product met een kabel aan te sluiten op je nieuwe router om verbinding te maken. Het kan zijn dat er een aantal Sonos-producten ontbreken in de  Kamers-lijst omdat ze informatie nodig hebben van de nieuwe router. Je kunt dit oplossen door alle ontbrekende Sonos-producten in huis opnieuw op te starten.