Home cinema-geluid op Sonos Ace met Tv-geluid overschakelen

Als je hem gebruikt met een geschikte Sonos Home cinema-speaker, kun je met Sonos Ace naar je home cinema-audio luisteren via de functie Tv-geluid overschakelen. In dit artikel wordt besproken hoe je Tv-geluid overschakelen instelt en gebruikt, wat de vereisten zijn en welke instellingen je kunt aanpassen.

Vereisten

Tv-geluid overschakelen moet worden ingesteld met de Sonos-app voor iOS. Binnenkort worden ook Android-apparaten ondersteund. Wifi moet ingeschakeld zijn op de home-cinema speaker om te kunnen werken met Tv-geluid overschakelen.

Ondersteunde home cinema-speakers

Je kunt Tv-geluid overschakelen gebruiken met de volgende home cinema-speakers:

• Arc
  • Arc SL

Binnenkort worden ook de volgende home cinema-speakers ondersteund:

• Beam (Gen 1)
  • Beam (Gen 2)
  • Ray

Tv-geluid overschakelen instellen

Om Tv-geluid overschakelen in te stellen, moet Sonos Ace al zijn geïnstalleerd in de Sonos-app en zijn verbonden met je iOS- of Android-apparaat.

1. Ga naar het menu Instellingen en selecteer je Sonos Ace in het onderdeel Koptelefoons.
  2. Onder Home cinema selecteer je Tv-geluid overschakelen toevoegen
  3. Selecteer de home cinema-speaker die je wilt gebruiken en volg daarna de aanwijzingen in de app om het installatieproces te voltooien.

Geluid van je tv overschakelen naar Sonos Ace

Om home cinema-geluid over te schakelen van je tv naar je koptelefoon, moet de tv aan staan en moet er al tv-geluid worden afgespeeld door je home cinema-speaker.

• Op Sonos Ace kun je tv-geluid overschakelen door lang te drukken op de Bedieningsknop op de rechteroorschelp.
  • In de Sonos-app kun je geluid overschakelen via het informatiescherm voor Sonos Ace. Selecteer de knop Overschakelen om tv-geluid af te spelen op je koptelefoon.

Home cinema-geluidsinstellingen voor Sonos Ace

Terwijl Sonos Ace Tv-geluid afspeelt van je home cinema-speaker, kun je in de Sonos-app instellingen voor ruimtelijke audio en hoofdtracking aanpassen.

Ga naar het menu Instellingen en selecteer je Sonos Ace in het onderdeel Koptelefoons. In het onderdeel Home cinema kun je de onderstaande instellingen aanpassen.

Ruimtelijke audio

Als ruimtelijke audio is ingeschakeld, creëert je home cinema-speaker een ruimtelijke audio-mix die naar je Sonos Ace wordt verstuurd. Hierdoor ontstaat een complete surround sound-beleving als je kijkt naar content met surround sound of Atmos-audio. Als er stereogeluid wordt afgespeeld, hoor je een gevirtualiseerde ruimtelijke audio-mix.

Dynamische hoofdtracking

Dynamische hoofdtracking past de richting van de ruimtelijke audio aan wanneer je je hoofd beweegt. Hierdoor ontstaat het effect dat je home cinema-geluid uit een bepaalde richting in de kamer komt.

Wanneer je Dynamische hoofdtracking inschakelt, wordt het middelpunt van de audio toegewezen aan een punt vóór je. Je kunt dit resetten door de Dynamische hoofdtracking-instelling uit te schakelen en je te richten naar het punt waar je wilt dat het middelpunt van de audio zich bevindt. Schakel daarna Dynamische hoofdtracking weer in.