Met ruimtelijke audio op Sonos-speakers naar muziek luisteren

Sommige contentservices bieden muziek die wordt afgespeeld in ruimtelijke audio-formaten zoals Dolby Atmos. Als je geabonneerd bent op een van deze services, kun je muziek met ruimtelijke audio afspelen op ondersteunde Sonos-speakers.

Om muziek met ruimtelijke audio af te spelen, moet je Sonos-speaker verbonden zijn met je wifi-netwerk en moet de ondersteunde contentservice toegevoegd zijn aan je Sonos-systeem.

Wanneer je muziek met ruimtelijke audio afspeelt vanaf een contentservice, toont de Sonos-app een Dolby Atmos-badge op het scherm Nu afspelen.

Sonos Ace kan ook muziek met ruimtelijke audio afspelen van ondersteunde services op je iOS- of Android-apparaat. Meer informatie vind je in ons artikel over ruimtelijke audio-muziek op Sonos Ace.

Contentservices die muziek met ruimtelijke audio op Sonos bieden

Sonos-speakers die ruimtelijke audio ondersteunen

• Arc
  • Arc SL
  • Beam (Gen 2)
  • Era 300

Ruimtelijke audio voor muziek uitschakelen of inschakelen

Je kunt het afspelen van ruimtelijke audio-muziek in- of uitschakelen door de instelling Ruimtelijke Muziek in je Sonos-app te wijzigen. Deze instelling is standaard ingeschakeld.

1. Ga in de Sonos-app voor iOS of Android naar het Instellingen menu.
  2. Kies onder Je systeem je product dat ruimtelijke audio ondersteunt uit de lijst.
  3. Scroll naar beneden naar de Geluid-sectie en schakel de Ruimtelijke muziek instelling in.

Deze instelling wordt van kracht wanneer het volgende nummer begint te spelen.

Aanvullende details

• Bij het afspelen van muziek met ruimtelijke audio, zal het creëren van een groep met een Sonos-product dat geen ruimtelijke audio ondersteunt, de audioweergave van de groep naar stereo schakelen. Wanneer het product uit de groep wordt verwijderd, zal de audio terugkeren naar ruimtelijke audio wanneer het volgende ruimtelijke audionummer begint te spelen.