Sonos Roam 2 koppelen met een bluetooth-apparaat

Dit artikel laat zien hoe je je apparaten kunt koppelen, loskoppelen en opnieuw verbinden met Roam 2 via Bluetooth.

Voordat je begint

• Zorg ervoor dat Roam 2 is ingeschakeld en wakker is voordat je de onderstaande stappen volgt.
  • Twee Roam 2's in een stereopaar kunnen Bluetooth-audio afspelen wanneer ze verbonden zijn met WiFi. Wanneer je niet verbonden bent met een WiFi-netwerk, is stereokoppeling niet beschikbaar.

Koppel je Bluetooth-apparaat met Roam 2

1. Druk op en houd de Bluetooth-knop aan de achterkant van Roam 2 één seconde ingedrukt. Je hoort de koppelingstoon en het statuslampje aan de voorkant begint blauw te knipperen.
  2. Ga naar de Bluetooth-instellingen van je apparaat en selecteer je Roam 2 uit de lijst met apparaten.
  3. Wanneer succesvol gekoppeld, hoor je een ander geluidssignaal en verandert het statuslampje naar vast blauw.

Je kunt deze stappen herhalen om extra Bluetooth-apparaten te koppelen met Roam 2.

Verbreek de verbinding van Roam 2 met je Bluetooth-apparaat

Vanaf je Bluetooth-apparaat:

1. Ga naar de Bluetooth-instellingen van je apparaat.
  2. Kies de vermelding voor je Roam 2 en selecteer Verbinding verbreken.

Vanaf je Roam 2:

Roam 2 zal de verbinding met je Bluetooth-apparaat verbreken wanneer deze in slaapstand gaat of wordt uitgeschakeld.

Als je de Sonos-app hebt gebruikt om je Roam 2 in te stellen en te verbinden met WiFi, dan zal Roam 2 in WiFi-modus zijn wanneer het opnieuw wordt geactiveerd of weer wordt aangezet.

Roam 2 heeft een instelling voor automatisch loskoppelen bij inactiviteit, die Roam 2 na 30 minuten inactiviteit loskoppelt van een Bluetooth-apparaat. Deze instelling staat standaard uit, maar kan worden ingeschakeld in de Instellingen-menu. Selecteer je Roam 2, ga dan naar Bluetooth > Idle Auto Disconnect.

Verbind je Roam 2 opnieuw met je Bluetooth-apparaat

Volg deze stappen om opnieuw verbinding te maken met Roam vanaf een eerder gekoppeld apparaat:

Vanaf je Bluetooth-apparaat:

1. Ga naar de Bluetooth-instellingen van je apparaat.
  2. Selecteer Roam 2 uit de lijst met eerder verbonden apparaten om je gekoppelde apparaat opnieuw te verbinden.

Vanaf je Roam 2:

1. Druk op de Bluetooth-knop aan de achterkant van Roam 2.
  2. Het statuslampje wordt continu blauw en je hoort een ander geluidssignaal dat bevestigt dat de Roam 2 opnieuw verbinding heeft gemaakt met je Bluetooth-apparaat.

Standaard zal de Roam 2 automatisch opnieuw verbinding maken met het meest recente Bluetooth-apparaat. Je kunt deze instelling uitschakelen in het Instellingen menu. Selecteer je Roam 2, ga dan naar Bluetooth > Altijd automatisch verbinden.