Sonos Roam koppelen via bluetooth

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je apparaten koppelt met Roam, de verbinding verbreekt en weer verbinding maakt via bluetooth.

Voordat je begint

• Controleer of Roam is ingeschakeld en niet in de slaapstand staat voordat je de onderstaande stappen volgt.

• Je kunt geen stereopaar maken als Roam is gekoppeld via bluetooth.

Je apparaat koppelen met Roam

Volg deze stappen om een apparaat te koppelen met Roam via bluetooth:

1. Houd de aan/uit-knop op de achterkant van Roam twee seconden ingedrukt en laat de knop daarna los. Je hoort het koppelsignaal en het led-statuslampje op de voorkant gaat blauw knipperen.
  2. Ga naar de bluetooth-instellingen van je apparaat en selecteer Roam in de lijst met apparaten.
  3. Als de koppeling tot stand is gebracht, hoor je weer een geluidssignaal en gaat het led-statuslampje continu blauw branden.

Een andere apparaat met Roam koppelen

Nadat je Roam hebt gekoppeld met een apparaat, kun je de onderstaande stappen volgen om hem met een nog een ander apparaat te koppelen.

1. Houd de aan/uit-knop op de achterkant van Roam twee seconden ingedrukt en laat de knop daarna los. Je hoort het koppelsignaal en het led-statuslampje op de voorkant gaat blauw knipperen.
    • Gaat het led-statuslampje blauw branden, dan is Roam gekoppeld met het eerdere apparaat. Herhaal deze stap om Roam in de koppelingsmodus te zetten.
  2. Ga naar de bluetooth-instellingen van je apparaat en selecteer Roam in de lijst met apparaten.
  3. Als de koppeling tot stand is gebracht, hoor je weer een geluidssignaal en gaat het led-statuslampje blauw branden.

De verbinding tussen je apparaat en Roam verbreken

Volg deze stappen om de verbinding tussen je bluetooth-apparaat en Roam te verbreken.

Via je bluetooth-apparaat:

1. Ga naar de bluetooth-instellingen van je apparaat.
  2. Selecteer Roam en tik of klik op Verbinding verbreken.

Via Roam:

1. Houd de aan/uit-knop op de achterkant van Roam twee seconden ingedrukt en laat de knop daarna los als Roam is gekoppeld met je apparaat via bluetooth. Roam gaat in de koppelingsmodus en het statuslampje gaat blauw knipperen.
  2. Als je stap één herhaalt, wordt de bluetooth-verbinding met Roam verbroken. Het statuslampje gaat continu wit branden.

Roam heeft een instelling 'Automatische loskoppeling inactief' waarmee de verbinding tussen Roam en een bluetooth-apparaat wordt verbroken als Roam 30 minuten niet actief is geweest. Deze instelling staat standaard uit, maar kan worden ingeschakeld in het tabblad  Instellingen onder Systeem > Roam > Bluetooth > Automatische loskoppeling inactief.

Roam opnieuw verbinden met bluetooth

Volg deze stappen om opnieuw verbinding te maken met Roam vanaf een apparaat dat eerder aan Roam was gekoppeld:

Via je bluetooth-apparaat:

1. Ga naar de bluetooth-instellingen van je apparaat.
  2. Selecteer Roam uit de lijst met apparaten waarmee eerder een verbinding tot stand werd gebracht om weer verbinding te maken met je gekoppelde apparaat.

Via Roam:

1. Houd de knop op de achterkant van Roam twee seconden ingedrukt en laat de knop daarna los.
  2. Het led-statuslampje brandt continu blauw en je hoort weer een geluidssignaal om te bevestigen dat Roam weer verbinding heeft gemaakt met je bluetooth-apparaat.

Je kunt Roam zo instellen dat hij automatisch weer verbinding maakt met het meest recente bluetooth-apparaat. Deze instelling staat standaard uit, maar kan worden ingeschakeld in het tabblad  Instellingen onder Systeem > Roam > Bluetooth > Altijd automatisch verbinding maken.