Roam laadt niet op via USB-C-kabel

Sommige USB-voedingsadapters hebben niet genoeg vermogen om Roam op te laden. Het gebruik van een adapter met te weinig vermogen kan leiden tot een erg trage oplaadsnelheid of zelfs het leeglopen van de batterij als Roam is aangesloten.

Om je Roam goed te kunnen opladen, moet hij verbonden zijn met een USB-voedingsadapter met voldoende vermogen. We raden ook aan de USB-C-kabel te gebruiken die wordt meegeleverd met je Roam.

De juiste adapter kiezen

Voedingsadapters van 5 V/1 A (5 W) hebben niet genoeg vermogen om Roam op te laden. Deze adapters komen veel voor en werden meestal meegeleverd met oudere smartphonemodellen. De meeste iPhones van voor de iPhone 11 werden geleverd met een 5 W-voedingsadapter.

Als je zo snel mogelijk wilt opladen, raden we aan om Roam op te laden met een USB-voedingsadapter van 5 V/2 A (10 W). Opladers van 5 V/ 1,5 A (7,5 W) zijn ook compatibel, maar laden Roam niet zo snel op.

In onze shop is een voedingsadapter van 10 W los verkrijgbaar of bij onze draadloze oplader. 10 W-voedingsadapters worden ook vaak meegeleverd met sommige smartphones en tablets zoals de iPad mini.

Ander oplaadmethodes

Roam kan ook worden opgeladen met de Sonos draadloze oplader of een gecertificeerde Qi-oplader. Meer informatie over andere oplaadmethodes vind je in ons artikel Sonos Roam opladen.