Toestemmingen Sonos-app

Sommige functies van Sonos hebben bepaalde toestemmingen nodig om op je mobiele toestel te kunnen werken. Dit artikel beschrijft iedere toestemming en hoe hier door Sonos gebruik van wordt gemaakt. Jouw privacy is voor ons van belang. Ga voor meer informatie naar onze Privacybeleidpagina van Sonos.

iOS-apparaten

Op iOS krijg je via een berichtvenster een melding als Sonos een nieuwe toestemming nodig heeft, die je kunt toestaan of weigeren. In sommige gevallen is het nodig dat je Sonos bepaalde toestemming geeft om te kunnen profiteren van een functie.

Benodigde toestemming

Omschrijving

Lokaal netwerk

Toegang tot het lokale netwerk is vereist voor je Sonos-app om je Sonos-producten te installeren of er verbinding mee te maken op je netwerk.

Locatievoorzieningen

Er is toegang tot de locatie nodig om je dichtstbijzijnde producten tijdens de installatie en de informatie van het wifinetwerk van je mobiele apparaat te detecteren. Als je dit niet inschakelt, kun je je Sonos-producten niet installeren.

Bluetooth

Sonos heeft bluetooth-toegang nodig om je dichtstbijzijnde speakers tijdens het installatieproces te detecteren. Dit is ook nodig om een Sonos-product in bluetooth-modus te installeren en te gebruiken.

Mobiele gegevens

Sonos maakt geen gebruik van mobiele gegevens voor streaming of communicatie tussen apparaten. Het wordt gebruikt om te bepalen of er een actieve mobiele verbinding bestaat om meer informatie weer te geven over het Sonos-systeem als er geen wifi beschikbaar is. Als je deze toestemming weigert, heeft dat op geen enkele wijze invloed op de werking van het systeem.

Microfoontoegang

Wordt gebruikt om Sonos-producten te detecteren tijdens het installeren. Als je geen toegang geeft, kun je mogelijk niet je Sonos-producten installeren.

Wordt gebruikt tijdens Trueplay-tuning om de akoestiek van de kamer te meten door te luisteren naar een testsignaal dat door de Sonos-speakers wordt geproduceerd. Als je deze toestemming weigert, kun je je speakers niet met Trueplay tunen.

NFC (Near Field Communication)

Wordt gebruikt om Sonos-producten te detecteren tijdens het installeren. Als je geen toegang geeft, kun je mogelijk niet je Sonos-producten installeren.

Android-apparaten

Op Android krijg je via een berichtvenster een melding als Sonos een nieuwe toestemming nodig heeft, die je kunt toestaan of weigeren. Sommige eerdere versies van Android vragen je om toestemming als je de app installeert. Deze toestemmingen kunnen daarna worden aangepast door de volgende stappen in dit artikel te volgen.

Benodigde toestemming

Omschrijving

Toegang tot locatie toestaan

Hierdoor kan Sonos de dichtstbijzijnde speakers detecteren tijdens het installatieproces. Als je dit niet inschakelt, kun je je speakers niet installeren.

Locatie bij benadering (gebaseerd op netwerk)

Er is toegang tot de locatie nodig om je dichtstbijzijnde speakers tijdens de installatie en de informatie van het wifinetwerk van je mobiele apparaat te detecteren. Door de locatie van je Sonos-systeem bij benadering te vast te stellen kunnen wij je registratiepostcode automatisch invullen en vooraf de radiolocatie van je systeem bepalen, zodat het wordt geconfigureerd zodra je klaar bent met de installatie van je systeem.

Bluetooth

Sonos heeft bluetooth-toegang nodig om je dichtstbijzijnde speakers tijdens het installatieproces te detecteren. Dit is ook nodig om een Sonos-product in bluetooth-modus te installeren en te gebruiken.

NFC (Near Field Communication)

Wordt gebruikt om Sonos-producten te detecteren tijdens het installeren. Als je geen toegang geeft, kun je mogelijk niet je Sonos-producten installeren.

Microfoontoegang

Wordt gebruikt om Sonos-producten te detecteren tijdens het installeren. Als je geen toegang geeft, kun je mogelijk niet je Sonos-producten installeren.

Volledige netwerktoegang

Dit wordt gebruikt tijdens de installatie om je apparaat met het wifinetwerk te verbinden.

Netwerkverbindingen bekijken

Dit wordt gebruikt om te bepalen met welk netwerk Sonos moet worden verbonden.

Wifiverbindingen bekijken

Dit wordt gebruikt om te bepalen met welk netwerk Sonos moet worden verbonden.

Tv-connectiviteit wijzigen

Dit wordt gebruikt tijdens de installatieconfiguratie om je apparaat automatisch met het Sonos-netwerk te verbinden.

Verbinding met wifi maken en verbreken

Dit wordt gebruikt tijdens de installatieconfiguratie om de verbinding van je apparaat met het Sonos-netwerk automatisch te maken en te verbreken.

Ontvangst van wifi-multicast toestaan

Multicast wordt gebruikt voor communicatie tussen Sonos-producten en controllers, en ook onderling tussen Sonos-producten.

Gevoelige loggegevens lezen

Het Sonos-systeem kan diagnostische logboeken van elk van de Sonos-producten verzamelen, en ook informatie van de controllers die je gebruikt. Deze informatie omvat connectiviteitsberichten tussen het Sonos-systeem en de controller, fundamentele netwerkinformatie (IP, SSID) en informatie over het apparaat (merk, model en versie).

Aanpassen of verwijderen van de content van je USB-opslag en testen van toegang tot beveiligde opslag

Met deze opties kan de Sonos-app geïnstalleerd worden op de SD-kaart als je weinig intern geheugen hebt.

Voorkomen dat het apparaat overschakelt op de slaapstand.

Dit wordt gebruikt als er muziekbestanden worden afgespeeld die op het apparaat zijn opgeslagen.

macOS-apparaten (10.14 of later)

Benodigde toestemming

Omschrijving

Toegankelijkheid

Als je hier toestemming voor geeft, kun je Sonos bedienen via de afspeelknoppen voor media op het toetsenbord van de Mac voor afspelen/pauzeren en vooruit-/achteruitspoelen. Als je deze knoppen niet gebruikt om Sonos te bedienen, kun je deze toestemming weigeren.

Als je deze knoppen wel gebruikt, of per ongeluk op weigeren hebt geklikt, moet je Sonos toestemming geven om hier toegang toe te krijgen.

Meldingen

Als meldingen worden toegestaan, stuurt Sonos iedere keer dat er een nieuw nummer wordt afgespeeld een melding naar het bureaublad op je Mac. Meldingen kunnen aan en uit worden gezet in Systeeminstellingen > Meldingen > Sonos.