Sonos home cinema-product voert geen audio uit

In dit artikel wordt besproken waarom je Sonos home cinema-product mogelijk geen audio uitvoert wanneer de tv vanaf bepaalde bronnen afspeelt zoals een gameconsole of een streamingservice.

Als je home cinema-product audio afspeelt maar onverwachts stopt of overslaat, lees dan ons artikel over tv-geluid stopt of slaat over.

Controleer voor je begint of je het Sonos home cinema-product hebt geïnstalleerd met de Sonos-app voordat je probeert audio af te spelen vanaf je tv.

Uit geen enkele bron geluid wanneer aangesloten met een optische kabel

Optische kabel controleren

Controleer of de optische kabel aan beide uiteinden goed is aangesloten. Het kan zijn dat de optische kabel of adapter is verzonden met een stofkapje op het uiteinde. Zorg dat het kapje is verwijderd voordat de kabel wordt aangesloten op de tv of je home cinema-speaker.

De tv instellen om audio uit te voeren via de optische poort

De tv kan zijn ingesteld om audio uit te voeren via de interne speakers. Controleer de audio-instellingen van de tv om er zeker van te zijn dat audio wordt uitgevoerd via de optische poort.

Geen audio bij het afspelen van blu-rays

De geluidsopmaak aanpassen

Blu-rays maken meestal gebruik van de DTS-geluidsopmaak, die niet wordt ondersteund door Sonos S1-systemen. Sommige blu-rayspelers en gameconsoles kunnen DTS omzetten naar een opmaak die wel wordt ondersteund door Sonos S1, zoals Dolby Digital 5.1. Raadpleeg de producthandleiding van je gameconsole of blu-rayspeler voor specifieke aanwijzingen en instellingen.

We raden aan te updaten naar Sonos S2 als je content met DTS-audio wilt afspelen.

Geen audio bij het streamen vanaf een videostreamingservice

Geluidsopmaak apparaat aanpassen

Sommige content van streamingservices (zoals Netflix of Vudu) wordt gestreamd met Dolby Digital Plus-surroundaudio, die alleen wordt ondersteund door Sonos Arc en Arc SL. Dit los je op door de audio-output van het apparaat te wijzigen in een ondersteunde geluidsopmaak. Raadpleeg de producthandleiding of neem contact op met de fabrikant voor specifieke stappen voor het aanpassen van de geluidsopmaak van dat apparaat.