Ondersteunde wifimodi en beveiligingsstandaarden voor Sonos-producten

Producten die verbinding kunnen maken met wifinetwerken van 2,4 GHz.

802.11b en 802.11g

Alle Sonos-speakers en componenten kunnen verbinding maken met draadloze routers of toegangspunten die 802.11b/g wifi ondersteunen via 2,4 GHz. Daarnaast kunnen alle Sonos-speakers en -componenten verbinding maken met wifinetwerken die gebruikmaken van beveiligingsstandaarden WPA en WPA2 Personal en met onbeveiligde wifinetwerken.

Sonos-producten met S1-software zijn beperkt tot 802.11b/g-verbindingen via 2,4 GHZ met WPA- of WPA21-beveiliging. Sonos-producten met S2-software ondersteunen de onderstaande aanvullende wifimodi en beveiligingsstandaarden.

802.11n

Als op de volgende producten Sonos S2-software draait, kunnen ze ook verbinding maken met 802.11n-netwerken van 2,4GHz.

• Amp
  • Arc
  • Arc SL
  • Beam (Gen 1)
  • Beam (Gen 2)
  • Ray

Producten die verbinding kunnen maken met 5GHz-wifinetwerken.

Als op de volgende producten Sonos S2-software draait, kunnen ze verbinding maken met een router of toegangspunt via de volgende aanvullende wifimodi. Alle vermelde producten kunnen ook verbinding maken via 2,4 GHz voor de vermelde modus, indien beschikbaar.

802.11ac (Wifi 5), 802.11ax (Wifi 6), 802.11n en 802.11a

• Era 100
  • Era 300
  • Move 2

802.11ac (Wifi 5), 802.11n en 802.11a

• Roam
  • Roam SL

802.11n en 802.11a

• Five
  • Move
  • One (Gen 2)
  • One SL
  • Port
  • Sub (Gen 3)
  • Sub Mini
  • SYMFONISK Boekenplank (Gen 2)
  • SYMFONISK Fotolijst
  • SYMFONISK Staande lamp
  • SYMFONISK Tafellamp (Gen 2)

802.11a

• One (Gen 1)
  • Play:1
  • Play:3
  • Play:5 (Gen 2)
  • Sub (Gen 1)
  • Sub (Gen 2)
  • SYMFONISK Boekenplank (Gen 1)
  • SYMFONISK Tafellamp (Gen 1)

Producten die WPA3-beveiliging ondersteunen

Als op de volgende producten Sonos S2-software draait, kunnen ze behalve met WPA en WPA2 verbinding maken met wifi met gebruik van WPA3-beveiliging.

• Amp
  • Arc
  • Arc SL
  • Beam (Gen 1)
  • Beam (Gen 2)
  • Era 100
  • Era 300
  • Five
  • Move
  • Move 2
  • One (Gen 2)
  • One SL
  • Port
  • Ray
  • Roam
  • Roam SL
  • Sub (Gen 3)
  • Sub Mini
  • SYMFONISK Boekenplank (Gen 2)
  • SYMFONISK Fotolijst
  • SYMFONISK Staande lamp
  • SYMFONISK Tafellamp (Gen 2)

1Als Sonos Move draait op S1-software, dan kan hij ook verbinding maken met 802.11a (5Ghz) en 802.11n (2.4Ghz en 5Ghz)-netwerken.