Stem je Era 100 of Era 300 af met Trueplay

Trueplay meet hoe geluid weerkaatst vanaf muren, meubels en andere oppervlakken in een kamer. Daarna finetunet het je Sonos-product, zodat het altijd geweldig klinkt, waar je het product ook neerzet.

Tuningopties

Bij het tunen van een Era 100 of Era 300 kunnen iOS-gebruikers kiezen uit twee verschillende Trueplay-opties: snel tunen of geavanceerd tunen. Android-gebruikers kunnen alleen kiezen voor snel tunen.

Snel tunen

Snel tunen maakt gebruik van de ingebouwde microfoons van je Era 100 of Era 300 om de speaker af te stemmen op zijn huidige locatie. De microfoonschakelaar moet aan staan om snel tunen uit te kunnen voeren.

​Snel tunen is niet beschikbaar als een Era 100 of Era 300 wordt gebruikt in een stereopaar of als surroundspeaker in een home cinema-systeem.

Geavanceerd tunen

iOS-gebruikers kunnen kiezen voor geavanceerd tunen. De Sonos-app gebruikt de microfoon van je iOS-apparaat om je Era 100 of Era 300 nauwkeuriger af te stemmen. Geavanceerd tunen volgt hetzelfde proces als het Trueplay-proces dat op dit moment beschikbaar is voor de meeste Sonos-producten.

Het tuningproces starten

Bij gebruik van de Sonos-app voor iOS of Android:

1. Ga naar het tabblad Instellingen en tik op Systeem. Selecteer vervolgens je Era 100 of Era 300.
  2. Tik op Trueplay > Trueplay tuning.
  3. Android-gebruikers doorlopen automatisch het proces voor Snel tunen. Gebruik je iOS, kies dan Snel tunen of Geavanceerd tunen om door te gaan.
  4. Volg de aanwijzingen in de app om het Trueplay-proces te voltooien.

Als je klaar bent met het afstemmen van je Era 100 of Era 300, kunnen de Trueplay tuning-aanpassingen in hetzelfde menu worden in- en uitgeschakeld.