Afstandsbediening niet gedetecteerd door Sonos

Dit artikel helpt bij het oplossen van problemen met een infrarood (IR)-afstandsbediening die niet wordt gedetecteerd door een Sonos home cinema-product tijdens de initiële installatie of nadat er al een afstandsbediening is geïnstalleerd met Sonos. IR-afstandsbedieningen worden gebruikt voor het bedienen van home cinema-producten die zijn aangesloten via een optische kabel, zoals de Ray of Playbar, of een product dat de optische audio adapter gebruikt.

Als je een nieuwe afstandsbediening installeert voor je Sonos home cinema-product, zorg dan dat je de afstandsbediening configureert in de Sonos-app nadat je alle onderstaande stappen hebt gevolgd.

Controleren of er voorwerpen voor de IR-sensor staan

Zorg dat er niets is dat de IR-sensor van je home cinema-product belemmert en dat er zich geen obstakels bevinden tussen de sensor en de afstandsbediening vanaf de plek waar je normaal gesproken tv-kijkt. Zie ons artikel over IR-sensoren om te zien waar de sensor van jouw product zit.

De afstand tot het home cinema-product verkleinen

IR-afstandsbedieningen hebben doorgaans een bereik van 4,5 tot 6 meter. Zorg dat je je binnen dit bereik bevindt wanneer je de afstandsbediening gebruikt met Sonos.

De batterijen van de afstandsbediening vervangen

Als de batterijen bijna leeg zijn, is het IR-signaal mogelijk niet sterk genoeg om te kunnen worden herkend door het home cinema-product. Doe nieuwe batterijen in de afstandsbediening om ervoor te zorgen dat hij aanstaat.

Directe lichtbronnen verhinderen

Direct zonlicht of andere sterke tl-lichtbronnen kunnen IR-signalen verstoren. Verhinder direct zonlicht of direct tl-licht om die interferentie te voorkomen.

Sonos en je plasma-tv scheiden

Sommige plasma-tv's kunnen het IR-signaal verstoren. Schakel je tv tijdelijk uit en probeer of je de afstandsbediening kunt installeren. Zo ja, zet de tv en de home cinema-speaker van Sonos zover mogelijk uit elkaar om dit type interferentie te vermijden.

IR-interferentie verkleinen

Schakel alle andere apparaten die IR gebruiken uit, zoals op afstand bedienbaar speelgoed en IR-repeaters/extenders. Test of de afstandsbediening werkt als deze apparaten zijn uitgeschakeld. Zo ja, plaats deze apparaten zo ver mogelijk weg van het home cinema-product.