Interpreteren van de netwerkdetails in de Sonos-app

In de Sonos-app kun je gedetailleerde netwerkinformatie zien voor ieder product dat met het wifinetwerk van je router is verbonden. Let op dat er geen details verschijnen voor bekabelde Sonos-producten, producten die worden gebruikt als home cinema-speakers of subwoofers, of een Sonos Move in bluetooth-modus.

1. Ga naar het tabblad Instellingen en tik op Systeem.
  2. Druk op de naam van je kamer en daarna op de naam van een van de producten in de kamer. De sterkte-indicator van het draadloze signaal zie je naast de naam.
  3. Druk op Netwerk om de netwerkdetails van dat product te zien.

Bovenaan het scherm van de netwerkdetails zie je zowel de naam van het verbonden wifinetwerk als een sterkte-indicator van het signaal aangeduid met Uitstekend, Goed of Zwak.

De app geeft ook een overzicht van de volgende details over de netwerkverbinding van je product:

Naam

Beschrijving

SSID-naam

De naam van het wifinetwerk waar je product mee is verbonden.

Frequentie

De huidige werkende wififrequentie van de router. Deze begint met '24' als je product is verbonden met een 2,4 GHz-netwerk of '5' als het verbonden is met een 5 GHz-netwerk.

Kanaal

Het huidige draadloze kanaal van de router.

BSSID

De Basic Service Set Identifier (identificator van ingestelde basisservice). Dit verwijst naar het MAC-adres van de verbonden router of het verbonden toegangspunt.

SNR

De Signal to Noise Ratio (signaal-ruisverhouding). Dit is een kwaliteitsmeting van de signaalsterkte tussen het product en de router en wordt uitgedrukt in decibellen. Een hogere waarde staat voor een sterker signaal. Als algemene richtlijn wordt een SNR van 45 dB en daarboven als uitstekend beschouwd, terwijl een SNR van 25 dB of daaronder als zwak wordt beschouwd.