Windows Media Player Network Sharing en Sonos

Met Windows Media Player Network Sharing kun je muziek rechtstreeks van de Windows Media Player op je pc naar je Sonos-systeem streamen.

Om nummers van Windows Media Player naar Sonos te streamen moet je vanuit je computer eerst mediastreamen toestaan.

1. Open Windows Media Player op je pc.
  2. Ga naar de menubalk links bovenaan en klik op Streamen en daarna op Mediastreamen inschakelen ...
  3. Volg de aanwijzingen om je Windows Media-bibliotheek via je lokale netwerk te delen.

Als je mediastreamen eenmaal hebt ingeschakeld, kun je nummers met Windows Media Player rechtstreeks afspelen naar je Sonos-apparaten. Je doet dit met een rechtermuisklik op het nummer, artiest of album en daarna Naar apparaat casten te kiezen.

Je kunt ook door je gedeelde Windows Media-bibliotheek in de Sonos-app bladeren door de optie Mediaservers tonen in te schakelen:

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen en tik op Systeem.
  3. Tik op Mediaservers en schakel daarna Mediaservers tonen in.