Audiocompressie lijningang aanpassen

In dit artikel vind je informatie over de audiocompressie van de lijningang en hoe je die aanpast in de Sonos-app. Zie ons artikel over lijningang gebruiken voor meer informatie over hoe je dit instelt op je Sonos-systeem.

Met de instelling Audiocompressie lijningang kun je ervoor kiezen of Sonos het geluid comprimeert om de belasting van je Sonos-producten te verlagen bij het streamen van lijningangsaudio. Volg deze stappen om het audiocompressieniveau op je Sonos-systeem te veranderen:

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen en tik op Systeem.
  3. Tik op Audiocompressie.
  4. Je kunt kiezen uit de onderstaande opties.

Sonos stelt vooraf het beste audiocompressieniveau in voor je systeem. Maar je kunt de deze instellingen aanpassen aan de hand van de volgende richtlijnen.

Compressie-instelling

Beschrijving

Automatisch

Automatisch is de standaardinstelling voor alle lijningangsproducten en wordt aanbevolen door Sonos. Bij de instelling Automatisch kan Sonos schakelen tussen ongecomprimeerd en gecomprimeerd afhankelijk van de prestaties van je netwerk en Sonos-systeem.

Ongecomprimeerd

Ongecomprimeerd maakt gebruik van het WAV-formaat dat audio van een hogere kwaliteit produceert. Ongecomprimeerde audio kan je netwerk zwaar belasten, vooral als je veel Sonos-producten hebt. Gebruik ongecomprimeerd als je de hoogste geluidskwaliteit wil voor je je Sonos-systeem.

Gecomprimeerd

Gecomprimeerd maakt gebruik van de SBC-codec. De geluidskwaliteit neemt af maar je netwerk wordt ook veel minder belast.